Eerst bedachten we een webshop, toen af en toe een uitstapje naar een beurs, daarna mochten we bruiloften stylen en als kers op de taart gingen we een creatieve fabriek runnen. Best ondernemend voor twee zussen die eerst alleen maar op maandagavond hun Pinterestlijstje wilden afwerken en dit gestructureerd wilden inplannen! Al snel werden onze agenda’s goed gevuld, met superleuke dingen.

door Bren & Ann 
hoofdfoto
Lisenka l’Ami bij Flavourites Live in 2015

Twee zussen en één fabriek

Elke keer weer vielen we bijna om van verbazing. Dat er zo veel kinderen hun partijtje willen vieren bij ons. Vrijgezellige dames decoratie komen maken voor hun bruiloft. De winkel, die we met veel zorg en hulp iedere keer zo mooi mogelijk probeerden te maken. Bedrijfsuitjes die hier gehouden worden. Allemaal met een toefje creativiteit, enthousiasme en sprankeling van Bren en Ann. Niks te gek en met superveel energie, enthousiasme en vrolijkheid pakken we elke klus aan. Iedere keer weer proberen we iedereen blij te maken en dit lukt vaak. Soms alleen al door onze aanwezigheid en dan zijn we nog niet eens begonnen. Wat een mooi compliment!

Ann: “We werden zelfs een beetje vips. Kijk, dat we herkend werden bij de plaatselijke supermarkt, dat was te verwachten. Daar hebben we tijdens onze tienerjaren ook honderden onsjes worst gesneden en duizenden broodjes afgebakken (Jaaaa, we waren toen ook al even collega’s!). Maar toen ik met manlief en twee kids bij het Kinderboekenmuseum was en er gefluisterd werd… Ze is het echt, die ene zus van de LiefsFabriek! Haha, dat verwacht je toch niet!

Hartstikke stom

Naast dat er zoveel leuke dingen gebeurden, zaten er zoals bij elk werk / startend bedrijf soms ook net wat minder leuke dingen aan deze droombaan. Je begint dan aan jezelf te merken dat je toch niet van alles helemaal blij wordt. Vooral de ondernemerskant vind ik heel heftig. ‘s Nachts lag ik regelmatig te piekeren. Ik kreeg vage lichamelijke klachten en zat op een dag met hartklachten (!) bij de huisarts. Dan laat je het natuurlijk eerst oplopen tot het bijna niet meer gaat en dan… Dan moet je dat vertellen aan je zus. Kak, hoe pak je dat aan.”

LiefsLabel Bren's Bruiloft Tips Bren & Ann

Bren: “De eerste keer dat je vertelde dat je niet meer wilde was ik… Boos. Heel boos. Ik klapte bijna uit elkaar van boosheid. Ik kon nachtenlang niet slapen. Gekwetst. Eenzaam. Onzeker. Verdrietig. Verbaasd.

Aan de keukentafel waar het ooit begon, begon toen ook het einde. Het einde van van mijn droom. Want in mijn droom had jij een hoofdrol. De plek waar we zo hard voor gewerkt hebben. Ik snapte het niet. En jij snapte mij niet.

Ik dacht dat ik het als grote zus het wel kon oplossen. Een tijdelijke crisis die we nog konden keren.

Je bent een lief, creatief, gevoelig mens. En het runnen van een bedrijf is soms hard. Onzeker. Spannend. Die kanten braken jou langzaam op. En ik nam dat behoorlijk persoonlijk. Want samen kunnen we dat toch wel aan?

Ik zag je worstelen. En wilde ik je helpen. Nou, ik dacht dat ik je wilde helpen, maar achteraf wilde ik je niet écht helpen. Ik wilde je alleen maar helpen het wel te willen. Zoals ik het wilde.

De tijd die volgden liepen de emoties hoog op en heel erg door elkaar. En opeens was het tijd om de waarheid te accepteren.”

ZOOO 1989

Slinger voor jou, slinger voor mij

Toen we beiden ons eigen proces hadden doorlopen was het heel helder wat we moesten doen. We moeten elkaar loslaten. Als zakenzus. Om elkaar als zus weer terug te vinden. We moeten gaan scheiden.

Lieve Bren

Jij gaat LiefsLabel groot maken! Als gepassioneerde vakvrouw ga jij verder met hetgeen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Blijf genieten, blijf gelukkig en doe alles wat je blij maakt! Behoud je doorzettingsvermogen (kanonnen, ik ken er maar weinig die zoveel mogelijkheden zien), blijf ideeën toepassen uit die ongelofelijke ideeënbus van je, blijf momenten van anderen nog net wat mooier maken dan ze nu al zijn en schakel hulp in voor de praktische zaken (zoals je auto inpakken, de zaal ombouwen tot bingo spektakel en de weg wijzen), want je kunt niet overal goed in zijn en dat hoeft ook helemaal niet.

Dat de fabriek een succes is geworden komt doordat het het beste van jou en het beste van mij heeft gekregen. Wat ben ik allemachtig trots op wat er staat! Het is een groots avontuur met een hele grote hoofdletter. We hebben (om onszelf) gelachen. We hebben genoten, van een ieder die we door ons enthousiasme iets blijer konden maken. We hebben gehuild en elkaar tot het uiterste gedreven. Maar zoals goede zussen dat doen hebben we elkaar elke keer weer een tissue aangeboden. We hebben gewonnen, door te kijken naar al die lieve, leuke mensen die we hebben mogen ontmoeten. We hebben gestraald, door een ieder die voor ons kwam, ons complimenteerden of in ons geloofden. We hebben het maar wel mooi even gedaan met zijn tweeën!

Ik stap er uit en jij gaat verder! Ik wens je het allerbeste van jezelf en veel liefs toe.  Ik kijk terug op een mooi avontuur en word jouw vaste klant. Ga door met doen waar je hart ligt, denk aan jezelf, pas op jezelf en blijf mensen blij maken! En ik… Ik blijf genieten van mijn twee te leuke kinderen en van mijn man, die ook wel een schouderklopje verdienen voor hun steun, liefde en geduld. En word na een kleine adempauze weer ergens twee dagen juf en weer gewoon jouw kleine zusje!

Liefs Ann

Bruiloft Gertjan & Anne

Lieve Ann

Ik wil je bedanken voor het lef wat je hebt getoond om dit avontuur aan te gaan. Ik wil sorry zeggen als ik je te hard heb gepusht. Ik wil je zeggen dat het heel knap is om te durven stoppen. Ik wil je zeggen hoe ontzettend getalenteerd je bent met kinderen. En dat ik hoop dat je dat talent op heel veel andere manieren kwijt kan, maar vooral bij je eigen schatjes.

Ik hoop dat je je altijd welkom voelt in de fabriek. Dat Joep en Sofie hun ‘onbeperkt’ knutselabonnement heel regelmatig komen gebruiken. En dat jij dan ondertussen zo’n grote beker thee komt drinken en lekker lang blijft hangen. Dat we binnenkort lekker uit eten gaan. En niet meer over werk hoeven te praten. En meer dan alles hoop ik dat je de komende tijd lekker kan uitrusten en weer kan shinen als nooit te voren.

We zetten deze stap beiden met gemengde emoties, maar met een goed gevoel. Dat dit het juiste is.

Ik vind het heel spannend nu. Ik heb sterk overwogen te stoppen, want zonder jou zag ik het niet voor me. Maar, écht stoppen maakt me nog verdrietiger dan het niet meer samen doen met jou. Inmiddels hebben we zo’n lief, creatief, mooi team om ons heen verzameld. Alleen kan ik het absoluut niet, maar samen met hun – al kan jij bijna niet worden vervangen! – hopelijk wel.

Ik heb geen idee of het gaat lukken. De dominosteentjes moeten allemaal maar net goed vallen. Zo zie ik het. Maar ik wil het proberen voor elkaar te krijgen. Zonder jou, maar er zal altijd een beetje van jou hier zijn.

Liefs Bren

LiefsPost

Onze avonturen achter de schermen blijven volgen? Ontvang wekelijks inspiratie, acties en onze avonturen achter de schermen.

lijn-slinger-(bruin)

Leve de Lente hart

Wij houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie decoratie, persoonlijke cadeaus en andere blijmakers. Kijk maar >