GIRLS OF HONOURLiefde is… een blog over je eigen bruiloft! Die dag is ónze liefde voor mooie momenten, feestjes en decoratie absoluut bevestigd. En de liefde van Ann en Gert natuurlijk ook. Dan nu het woord aan Girls of Honour: Als je zus grafisch ontwerper is, dan kan je er natuurlijk vanuit gaan dat je prachtige decoratie hebt! Anne en Gert-jan hebben dat geluk en dat resulteert in een prachtige bruiloft!

 

Gertjan-Anne-1.-39Gertjan-Anne-1.-1Gertjan-Anne-1.-109Gertjan-Anne-1.-96Gertjan-Anne-1.-92

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Onze trouwambtenaar heeft dat heel mooi verwoord: ‘Na meer dan acht jaar samen, besluiten jullie om te gaan trouwen. Omdat Anne er vaak over was begonnen vertelde Gertjan.

Omdat, vertelde Anne, het huwelijk voor mij een bevestiging is dat het goed zit. Voor mij is het de wetenschap dat ik niet zonder Gertjan kan. Getrouwd zijn geeft je een soort zekerheid. Ik wil daarnaast ook gewoon hetzelfde heten. En tot slot heeft het huwelijk iets sprookjesachtigs. Ik ben zo’n meisje die dat altijd voor zich heeft gezien.

Gertjan vertelde dat ze al voor altijd met elkaar verbonden waren. We hadden acht jaar verkering. We woonden al 2 ½ jaar samen. Dan weet je dat het goed zit. Maar toch wilde ik trouwen. Ook voor Anne. Maar niet alleen voor Anne. Ikzelf wil ook graag mijn liefde laten zien aan haar en aan de hele buitenwereld.

En dus werd het tijd voor een aanzoek.’

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb mijn trouwjurk gevonden in Den Haag bij het Bruidspaleis. Ik ging er heen met een boekje en wist precies wat ik wilde, maar het is totaal iets anders geworden. Na vijf jurken wilde we eigenlijk weggaan, maar daar zag ik De jurk ineens hangen. Het was liefde op het eerste gezicht. Het is een Pronovias jurk geworden. Wel heb ik er bandjes aan laten maken. Waar ik ook heel gelukkig van werd was mijn sluier 🙂 Mijn roze shoes maakten het helemaal af.

Gertjan-Anne-1.-173 Gertjan-Anne-1.-206 Gertjan-Anne-1.-188 Gertjan-Anne-1.-187

 

Hoe zag jullie dag er uit?
Onze dag was precies zoals we wilde. We woonden in een bungalow naast Gertjans ouderlijk huis. Dus Gertjan sliep bij zijn ouders en ik sliep samen met mijn zus en broertje in de bungalow. We hoefde dus niet lang te reizen om elkaar te ontmoeten die ochtend. Om 9 uur kwam Gert samen met de fotograaf mijn kant op. Vol zenuwen stonden we op elkaar te wachten. We hebben eerst wat foto’s gemaakt op de boerderij, daarna kwam mijn klas op visite. Ik ben juf en op dat moment had ik groep 5. Super enthousiast kwamen de kinderen langs om ons te feliciteren. Daarna hebben we foto’s gemaakt in Leiden. Als lunch hebben we samen met de fotograaf een heerlijk broodje kroket gegeten bij de Hortus Botanicus in Leiden. Daarna zijn we met een Porsche naar het stadhuis in Leiden gereden, daar stonden veel mensen ons al op te wachten. Na de GE-WEL-DIGE huwelijksvoltrekking zijn we naar de Burcht in Leiden gegaan, om daar te toosten met champagne en zelfgemaakte taart. Iedereen mocht mee. Na de toost zijn Gert en ik naar de strandtent Beachclub de Golfslag aan de Wassenaarse slag gegaan. Daar hebben we foto’s gemaakt en al snel kwamen onze vrienden en familie. We hebben heerlijk ge-bbqt en daarna heerlijk gefeest.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben niet zo zeer bezuinigd op dingen, maar wel heel goed gekeken naar dingen die we zelf konden maken. We zijn beiden behoorlijk creatief en mijn zus is grafisch vormgever, dat is heel handig! Ook hebben we veel talenten van vrienden en familieleden mogen gebruiken. Zo heeft mijn zus de kaart ontworpen, ik heb zelf de taart gemaakt, Gert heeft alle dingen van hout gemaakt, de pompoms zijn gemaakt door mijn moeder en mezelf en het papier hebben we uit Amerika laten komen, de bloemen zijn verzorgt door de zus van Gert, zijn andere zus heeft de cupcakes gemaakt, de auto hebben we geleend van de achterbuurman.

 

 

En waarop juist niet?
De bruidskleding. We gaan er vanuit dat we maar één keer trouwen, dus wilden we er super mooi uitzien. En de fotograaf, want we zijn allebei gek op foto’s, dus deze moesten perfect worden.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Zo goed als alles is zelf bedacht – zelf ontworpen & zelf gemaakt. Door de kwaliteiten van een zus die grafisch vormgever is, werd de grens wel steeds verder gelegd en werd er steeds meer en meer gemaakt.

 

 

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Blijf rustig, blijf jezelf en volg je hart. Kies wat jij en je partner willen, want het draait één dag geheel om jullie, dus pluk die dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat!

 

 

Lijstje van vendors:
Fotograaf – Jasper van Es – Dviews 
Locaties – Stadhuis Leiden – De Burcht Leiden – Beachclub de Golslag Wassenaarse slag 
Taart – Bruid 
Kaart – Brenda de Graaf
Bloemen – Woudine Zegwaard 
Huwelijksnacht – Van der Valk Hotel Wassenaar 
Huwelijksreis – Madeira 
Trouwjurk – Bruidspaleis Den Haag
Trouwpak – Hugo Boss winkel in Leiden
Trouwschoenen Gert – Van Lier 
Trouwschoenen Anne – Paul Noyen

Lees hier meer blogs van Girls of Honour

Bekijk onze tips en ideeën voor jouw bruiloft >

 

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web

Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.