Dingdong. De deurbel. Postbezorger. Pakket. Leuk! Wow. Hier moet ik even voor gaan zitten. Bijna zonde om open te maken. Mooi inpakpapier (in de huisstijlkleur!), wat leuk (een lintje en label), kijk nou (een kaart! vloeipapiertje! cadeaus!). Maar wat zit er in?

Jij verdient een onvergetelijk kerstpakket en je collega’s natuurlijk ook. 5 tips om origineel en persoonlijk uit te pakken deze feestdagen! Elk jaar iets leuks verzinnen kan een hele uitdaging zijn… Daarom heb ik de leukste tips voor een origineel kerstpakket of -cadeau voor je op een rijtje gezet…

Origineel persoonlijk duurzaam creatief borrelpakket kerstborrel liefslabel kerstpakket

BELANGRIJKSTE CADEAUTIP: Bestel op tijd

Enthousiast? De kerstpakketten zijn nu te bestellen om kerststress en teleurstelling te voorkomen! Vraag een vrijblijvend voorstel aan voor een pakket bij jouw budget. Door onze persoonlijke aanpak en originele cadeaus hebben we beperkt plek… Dus wacht niet te lang!

1. GEEF IETS WAAR IEMAND ECHT BLIJ MEE IS

Een kerstpakket is geen verzamelbox voor kerstmeuk. Nee. Nee. Nee! Een kerstpakket is een cadeau om te laten zien hoe zeer je iemand waardeert.

Houd Kees heel erg van kaas? Stuur hem een kaaspakket. Houd Marjolein van wijn? Stuur haar een paar flessen wijn. Houd Piet van friet? Geef ‘m een cadeaubon om elke maand een frietje te halen.

Verpak je kerstkaart en eventuele cadeaubon met een bijpassend cadeau. Bij deze borrelplank voor Sjaak kun je bijvoorbeeld een cadeaubon doen om 3x zijn favo borrel te bestellen.

We snappen dat dit niet haalbaar is als je 500 mensen in dienst hebt. Maar je snapt het idee, hè. En ook dan kun je creatief denken. Laat alle teamleiders of locatiehoofden het regelen voor hun eigen team.

Denk bij kerstpakketten ook aan:

 • Een kerstcadeau
 • Cadeaubon
 • Een dag vrij geven en iets leuks doen
origineel kerstpakket kerstcadeau uniek persoonlijk duurzaam creatief liefslabel
origineel kerstpakket sipack pakketdienst kerstpakketten liefslabel

2. MAAK HET PERSOONLIJK

Schrijf een kaartje (met naam!). Besteed echt aandacht aan de tekst voor een kaart of brief en maak het persoonlijk. Het kost wat meer moeite, maar wordt zo gewaardeerd. 

Vergeet ook niet dat je het kerstpakket naar ‘gewone’ mensen stuurt. Een beetje humor, enthousiasme en pakkende manier van schrijven mag! Bij het geven van een cadeau mag je iemand laten lachen. Bewaar de serieuze zaken maar weer voor devergadering. Voorbeeldje doen?

Door jou is … gegroeid! Daarom is het nu tijd om jou even te laten groeien 😉 Vreetzame kerst! Namens de directie

Proost op een gelukkig nieuw jaar! Dit jaar zijn we ons er meer dan ooit van bewust wat jij voor ons betekent. Bedankt!

Er was dit jaar geen bal aan, maar door jouw inzet is het allemaal niet in diggelen gevallen. We waarderen je inzet ontzettend! 

Geef bij de eerste tekst een appeltaart, de tweede een fles drank en de derde een kerstbal met naam! Kaartje of label eraan en je laat zeker een onvergetelijke indruk achter.

Denk bij kerst’kaarten’ ook aan:

 • Product met (groot) label
 • Naam of logo uit hout gesneden
 • Chocoladereep met tekst op wikkel
 • Minislinger
 • Keramieken kersthanger in een eigen vorm. Bijvoorbeeld tand, schoen, ijsje, olifant, hartje, …), kleur (van je huisstijl) en een naam of tekst.
fotocredits Maaike van Houtmoed

3. GEEF 1 KERSTCADEAU

Een kerstpakket is leuk, maar één mooi kerstcadeau wat je heel graag wilt hebben is ook te gek! Een mooie tas, lekkere parfum, een sieraad, een dikke wintertrui, … En alsjeblieft! Niet overal je logo op. Bedenk wat echt leuk is om te krijgen. Een prachtige tas met het bedrijfslogo? Mmm, nee. 

Klembord Blauw met Pluk De Dag Kaart Liefslabel
ABC-stempeldoosje

4. ZORG DAT HET UITPAKKEN EEN FEESTJE IS

Investeer in een te gekke verpakking wat echt dat verrassingsgevoel overbrengt. Je huisstijl kan heel mooi worden doorgetrokken in de verpakking, een lief kaartje en een label met je logo aan het pakket. Subtiel en smaakvol, alstublieft. Bewaar de rest voor je marketingplannen het komende jaar… Als je echt los wilt gaan pak dan de verschillende producten leuk in.

ADVENTPAKKET
De meeste kerstpakketten worden de week voor kerst bezorgd, maar je kunt deze ook net na Sinterklaas versturen. Zo kun je er juist in december al van genieten! Het is ook mogelijk om losse cadeaus feestelijk te laten inpakken als adventkalender. Je mag dan bijvoorbeeld 24 dagen voor kerst (of iets minder, bijvoorbeeld een week) elke dag een cadeautje uitpakken. Maak van het kerstpakket een aftelkalender. Tel het aantal cadeaus wat je hebt af van het moment tot kerst en maak aan elk cadeau een cijferkaartje. Dat kunnen 7, 10, 14 of echt de officiele 24 cadeaus tot kerst zijn.

GEHEIME BOODSCHAP
Het is ook leuk om met de binnenflap (als je het pakket opent) ‘iets’ te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bedrijfstekening laten maken, een kerstkaart / foto opplakken of een slingertje bevestigen die naar voren komt als je het pakket open maakt.

Denk bij de verpakking ook aan:

 • Een mooie cadeaudoos
 • Lintje in je huisstijlkleur
 • Label met logo
 • Vloeipapier
 • Sticker
kerstboom van houten kisten met bedrijfsnaam origineel kerstpakket liefslabel

5. JE BENT HET WAARD

Kerstpakketten worden ontzettend gewaardeerd door personeel. Besteed je hier tijd en aandacht aan, dan kun je zeker bonuspunten scoren. Neem de feestdagen als moment om je personeel, klanten en zakenrelaties te bedanken. Het levert je meer op dan een glimlach, namelijk loyaliteit en populariteit op. Nog even een wist-u-dat-je voordat we financiele tips hebben van onze vrienden van de KvK met je delen. Het gemiddelde bedrag wat in 2021 werd besteed aan een pakket of kerstgeschenk was 53 euro. Bepaal vooraf je budget en houd rekening met inpak- en verzendkosten.

Koop je kerstpakketten voor je personeel?

Als werkgever betaal je over het loon, ook in natura, belasting. Binnen een bepaalde grens mag je aan personeel iets verstrekken zonder belastingheffing. Dit heet de vrij ruimte binnen de werkkostenregeling. Dit jaar is deze vrije ruimte  3% in plaats van 1,7% voor de loonsom tot 400.000 euro. Meer info >

chocoladereep origineel kerstpakket gepersonaliseerd liefslabel

CADEAUBON

Een cadeaubon met een cadeau is toch net iets leuker. Het is mogelijk om een Liefs Cadeaubon te geven, maar we kunnen allerlei andere cadeaubonnen verwerken in een leuk cadeau. 

Wij stoppen ‘m bijvoorbeeld in een gelukspotje, chocoladereep, etiket van een fles wijn / bier, klembord, kerstboompje, minislinger, …

DIT WIL IK

Het zal je misschien niet verbazen dat we je kunnen helpen om dit allemaal voor je te regelen. 

 • Download nu onze tips, inspiratie en mogelijkheden voor dit jaar.
 • Kies je lievelingspakket of laat er eentje op maat samenstellen passend bij jouw bedrijf en budget.
 • Het is ook mogelijk ‘los’ houten kisten te bestellen en zelf een kerstpakket te maken.
 • Al bezorgd Hogeschool van Amsterdam, Leiden Marketing, Nationale Bewegswijzeringsdienst, Gemeente Alphen a/d Rijn, OHRA, ING Nederland, NEPROM, Mensely, Centrum voor Jeugd en Gezin, Hello Fresh, Hogeschool Amsterdam, …
 • Wij maken producten op maat en kopen producten in bij creatieve makers en (zorg)instellingen. Zo maak je heel veel mensen blij!
origineel persoonlijk kerstpakket liefslabel
origineel kerstpakket 2022 liefslabel oceandiva

JOUW PERSOONLIJKE KERSTPAKKET 

Vraag zo snel mogelijk een offerte voorkerstpakketten / -cadeaus voor je bedrijf, stichting of instelling. Dan hebben we tijd genoeg om een persoonlijk voorstel voor je te maken. We kunnen een beperkt aantal opdrachten aan, omdat we graag dat persoonlijke tintje geven. Dus wacht niet te lang! KIJK SNEL >

Kerst hangers Liefslabel