Dingdong. De deurbel. Postbezorger. Pakket. Leuk! Wow. Hier moet ik even voor gaan zitten. Bijna zonde om open te maken. Mooi inpakpapier (in de huisstijlkleur!), wat leuk (een lintje en label), kijk nou (een kaart! vloeipapiertje! cadeaus!). Maar wat zit er in?

Na dit onvergetelijke jaar verdien jij een onvergetelijk kerstpakket. En je collega’s natuurlijk ook. 5 tips om origineel en persoonlijk uit te pakken deze feestdagen!

Wil je nog iets liefs versturen? Leuk! Neem snel contact op voor de last minute mogelijkheden!

1. Geef iets waar iemand écht heel blij mee is

Een kerstpakket is geen verzamelbox voor kerstmeuk. Nee. Nee. Nee! Een kerstpakket is een cadeau om te laten zien hoe zeer je iemand waardeert.

Houd Kees heel erg van kaas? Stuur hem een kaaspakket. Houd Marjolein van wijn? Stuur haar een paar flessen wijn. Houd Piet van friet? Geef ‘m een cadeaubon om elke maand een frietje te halen.

Verpak je kerstkaart en eventuele cadeaubon met een bijpassend cadeau. Bij deze borrelplank voor Sjaak kun je bijvoorbeeld een cadeaubon doen om 3x zijn favo borrel te bestellen.

We snappen dat dit niet haalbaar is als je 500 mensen in dienst hebt. Maar je snapt het idee, hè. En ook dan kun je creatief denken. Laat alle teamleiders of locatiehoofden het regelen voor hun eigen team.

Denk bij kerstpakketten ook aan:

 • Een keuzecadeau
 • Cadeaubon om lokaal te besteden
 • Een dag vrij geven en iets leuks doen
fotocredits Maaike van Houtmoed

2. Maak het persoonlijk

Schrijf een kaartje (met naam!). Besteed echt aandacht aan de tekst voor een kaart of brief en maak het persoonlijk. Het kost wat meer moeite, maar wordt zo gewaardeerd. 

Vergeet ook niet dat je het kerstpakket naar ‘gewone’ mensen stuurt. Een beetje humor, enthousiasme en pakkende manier van schrijven mag! Bij het geven van een cadeau mag je iemand laten lachen. Bewaar de serieuze zaken maar weer voor de (online) vergadering. Voorbeeldje doen?

Door jou is … gegroeid! Daarom is het nu tijd om jou even te laten groeien 😉 Vreetzame kerst! Namens de directie

Proost op een gelukkig nieuw jaar! Dit jaar zijn we ons er meer dan ooit van bewust wat jij voor ons betekent. Bedankt!

Er was dit jaar geen bal aan, maar door jouw inzet is het allemaal niet in diggelen gevallen. We waarderen je inzet ontzettend! 

Geef bij de eerste tekst een appeltaart, de tweede een fles drank en de derde een kerstbal met naam! Kaartje of label eraan en je laat zeker een onvergetelijke indruk achter.

Denk bij kerst’kaarten’ ook aan:

 • Product met (groot) label
 • Naam of logo uit hout gesneden
 • Chocoladereep met tekst op wikkel
 • Minislinger
 • Keramieken kersthanger in een eigen vorm. Bijvoorbeeld tand, schoen, ijsje, olifant, hartje, …), kleur (van je huisstijl) en een naam of tekst.
fotocredits Maaike van Houtmoed
fotocredits Maaike van Houtmoed

3. Geef één kerstcadeau

Een kerstpakket is leuk, maar één mooi kerstcadeau wat je heel graag wilt hebben is ook te gek! Een mooie tas, lekkere parfum, een sieraad, een dikke wintertrui, … En alsjeblieft! Niet overal je logo op. Bedenk wat echt leuk is om te krijgen. Een prachtige tas met het bedrijfslogo? Mmm, nee. 

fotocredits Maaike van Houtmoed
fotocredits Maaike van Houtmoed
fotocredits Maaike van Houtmoed

Elk jaar iets nieuws bedenken kan een hele uitdaging zijn… 

ONTVANG 30+ DECEMBER CADEAUTIPS IN JE MAIL

4. Zorg dat het uitpakken een feestje is

Investeer in een te gekke verpakking wat echt dat verrassingsgevoel overbrengt. Je huisstijl kan heel mooi worden doorgetrokken in de verpakking, een lief kaartje en een label met je logo aan het pakket. Subtiel en smaakvol, alstublieft. Bewaar de rest voor je marketingplannen het komende jaar… Als je echt los wilt gaan pak dan de verschillende producten leuk in.

Het is ook leuk om met de binnenflap (als je het pakket opent) ‘iets’ te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bedrijfstekening laten maken, een kerstkaart / foto opplakken of een slingertje bevestigen die naar voren komt als je het pakket open maakt.

Denk bij de verpakking ook aan:

 • Een mooie cadeaudoos
 • Lintje in je huisstijlkleur
 • Label met logo
 • Vloeipapier
 • Sticker
Label + Lint NBd pakket liefslabel
kerstboom van houten kisten met bedrijfsnaam origineel kerstpakket liefslabel

5. Je bent het waard

Kerstpakketten worden ontzettend gewaardeerd door personeel. Besteed je hier tijd en aandacht aan, dan kun je zeker bonuspunten scoren. Neem de feestdagen als moment om je personeel te bedanken, want het levert je zeker weten loyaliteit en populariteit op. Nog even een wist-u-dat-je voordat we financiele tips hebben van onze vrienden van de KvK met je delen. Het gemiddelde bedrag wat in 2020 werd besteed aan een pakket of kerstgeschenk was 51 euro ex btw. Bepaal vooraf je budget en houd rekening met inpak- en verzendkosten.

Koop je kerstpakketten voor je personeel?

Als werkgever betaal je over het loon, ook in natura, belasting. Binnen een bepaalde grens mag je aan personeel iets verstrekken zonder belastingheffing. Dit heet de vrij ruimte binnen de werkkostenregeling. Dit jaar is deze vrije ruimte vanwege de coronacrisis 3% in plaats van 1,7% voor de loonsom tot 400.000 euro. Meer info >

Bonustip

De meeste kerstpakketten worden de week voor kerst bezorgd, maar je kunt deze ook net na Sinterklaas versturen. Zo kun je er juist in december al van genieten!

DIT WIL IK

Het zal je misschien niet verbazen dat we je kunnen helpen om dit allemaal voor je te regelen. 

 • De basisthema’s van dit jaar zijn VREETZAAM, GROEN & CREATIEF. Download nu onze tips, inspiratie en mogelijkheden voor 2021.
 • Heb je een paar kerstpakketten nodig? Neem snel contact op. We hebben nog maar een paar plekjes vrij! Bestel hier >
 • Upgrade jouw pakket met een houten kist met je (bedrijfs)naam en/of jaartal te bestellen. Gevuld met een echt kerstboompje, houten klembord & kaart en jouw keuzecadeau(s). Of je eigen thema!
 • Vanaf 25 stuks kunnen we de inhoud ook op maat samenstellen passend bij jouw bedrijf en budget.
 • Het is ook mogelijk ‘los’ houten kistenhouten kisten te bestellen en zelf een kerstpakket samen te stellen.
 • Al bezorgd Hogeschool van Amsterdam, Leiden Marketing, Nationale Bewegswijzeringsdienst, Gemeente Alphen a/d Rijn, OHRA, ING Nederland, NEPROM, Mensely, Centrum voor Jeugd en Gezin, Hello Fresh, Hogeschool Amsterdam, …
 • Wij maken producten op maat en kopen producten in bij creatieve makers en (zorg)instellingen. Zo maak je heel veel mensen blij!
fotocredits Maaike van Houtmoed
fotocredits Maaike van Houtmoed

JOUW PERSOONLIJKE KERSTPAKKET 2021

Bestel zo snel mogelijk kerstpakketten voor je bedrijf, stichting of instelling dan hebben we tijd genoeg om een persoonlijk voorstel voor je te maken én personaliseren we je pakketten GRATIS (twv 5,- per pakket). We kunnen een beperkt aantal opdrachten aan, omdat we graag dat persoonlijke tintje geven. Dus wacht niet te lang!

Je krijgt van ons cadeau:

 • kerstkaart
 • cadeaulabel met je logo
 • lint in je huisstijlkleur
Kerst hangers Liefslabel

Informatie aanvragen

en ontvang 30+ leuke kerstcadeautips als inspiratie

Contact hallo@liefslabel.nl | app Brenda 06 28 646 247