Kinderen op je bruiloft… hartstikke leuk! Ze zijn de echte sfeermakers en spontane cadeautjes van de dag. Houd er wel rekening mee dat kinderen heel onvoorspelbaar zijn en een korte concentratieboog hebben. Nodig jij kinderen uit op je bruiloft? Lees dan deze tips, zodat iedereen volop kan genieten van deze bijzondere dag.

door Soraya van Oppassen.nl & Bren || hoofdfoto Danielle Kroneman styling Brisked.nl 

foto Mariska van der Haven

Kindvriendelijke omgeving

Allerbelangrijkste is dat de kinderen zich op hun gemak voelen en niet de hele tijd stil moeten zitten. Verwacht je dat van de kids? Dan kun je ze beter schrappen van de gastenlijst, dat wordt namelijk een verschrikkelijke dag voor ze. Hoe maak je het juist leuk en bijzonder? Begin met een eigen plek waar ze lekker kunnen spelen. Maak een creatieve kindertafel waar ze een slinger of een groot schilderij (ook leuk als herinnering!) voor het bruidspaar kunnen knutselen. Een limonadebar, bellenblaas en/of Oud Hollandse spelletjes, zoals zaklopen, sjoelen en snoephappen is makkelijk, snel geregeld en altijd een succes. Wil je je helemaal los gaan, maak dan een leuke bruiloft speurtocht.

LiefsLabel-bruiloft-DIY-slinger

Maak je bruiloft slinger >

Geef de kinderen een taak tijdens de ceremonie

Mocht je zelf kinderen hebben of misschien wel nichtjes of neefjes, dan kan je hen ook een klein taakje geven. Niks is schattiger dan een kleine die de ringen komt brengen of bruidsmeisjes en bruidsjongens. Dat vinden ze zelf vaak ook hartstikke leuk om te doen.

Koffer Ringentransport witte koffer met grijze letters

foto Bemind Fotografie

Kindvriendelijke maaltijd

Zorg jij voor eten voor je gasten? Regel dan ook een kindvriendelijke maaltijd. Kinderen hebben niet zoveel met 10-gangen diners, maar waarderen een simpele maaltijd veel meer. Je maakt ze blij met ‘gewone’ patat, pannenkoeken of knakworsten. Het duurt meestal niet zo heel lang om deze op te eten, dus laat de kids daarna bijvoorbeeld even rustig een film kijken. Als deze afgelopen is zijn de ouders wel klaar met hun diner en is het hoog tijd voor een kinderdisco!

Regel een oppas voor op je bruiloft

Natuurlijk kun je de kinderen niet alleen laten. Het is daarom dan ook handig om iemand te hebben die de hele dag de aandacht kan richten op de kinderen en ervoor kan zorgen dat hen niks overkomt. Maar je wil natuurlijk ook niet dat een van jouw gasten de hele ceremonie mist om die rol te vervullen. Weet je dat hier een oppas voor is? Deze topper let de hele dag op de kinderen, zodat deze kleintjes, het bruidspaar en de gasten optimaal kunnen genieten!

Styling Brisked.nl || foto Danielle Kroneman

Oppas boeken >
Meer bruiloft inspiratie >

Oppassen.nl. Dé oppas community van Nederland!

lijn-slinger-(bruin)

Leve de Lente hart

Wij houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie decoratie, persoonlijke kado’s en andere blijmakers. Kijk maar >