Het blijft een dingetje. Iets leuks verzinnen voor vaderdag. Je gelooft het misschien niet, maar ik ben zelf bijna altijd heeeeel last minute met cadeaus. Dan doe ik op het allerlaatst heel creatief met een zelfgemaakte cadeaubon of wordt het een spontaan uitje.

Dit jaar was ik daarom heel trots dat Het Vaderdag Cadeau voor manlief al 5 dagen voor Vaderdag ingepakt en wel klaar stond. Het is een leuke activiteit met kids, niet moeilijk, maar… je moet wel tegen troep kunnen! Ook leuk om te maken voor een verjaardag, trouwdag van opa en oma of een ander mooi moment.

DIY door Brenda & kids

BENODIGDHEDEN

• koop een groot canvas of recycle een ‘oud’ schilderij
• goedkope acrylverf in je lievelingskleuren
• stift of stempels voor de handtekening
• badschuim voor de afterparty in bad
Kleurentip! Door het kleurenpalet aan te passen in de kleuren van bijvoorbeeld de huis- of slaapkamer weet je zeker dat het er goed bij past.

ZO WORDT HET EEN SUCCES

Met heel mooi weer heb ik het canvas buiten gelegd op een zeiltje. Ik had deze nog staan van onze bruiloft, waar we ons dagprogramma op hadden staan. Inmiddels staat hij al jaren in de schuur en was het de perfecte basis voor dit kunstwerk.
  • Eerst hebben we de basis ingesmeerd door grote klodders verf op het schilderij te gooien en daarna met handen en voeten ingemasseerd.
  • Als de basis staat kun je lekker schilderen, gooien, druppelen of welke techniek er in je op komt.
  • We hebben het schilderij – toen alle potjes verf op waren – laten drogen in de schuur.

Persoonlijke handtekening

Laat de kinderen tot slot zelf hun handtekening op het schilderij schrijven of stempelen. Je kunt er ook een tekst, songtekst of gedicht op schrijven of dingen opplakken, zoals wij hebben gedaan met het snorretje. Daarna inpakken en verstoppen maar! Dat is met zo’n groot cadeau nog een uitdaging. Uiteindelijk hebben we hem onder papa’s eigen bed verstopt, wat de kids zelf heel hilarisch vonden.

cadeau vaderdag moederdag kinderkunstwerk liefslabel

SHINEN MAAR

Papa was er heel blij mee. De kids ook! En ik ook. Het resultaat vinden we zo leuk dat hij waarschijnlijk in de slaapkamer of woonkamer zal shinen. Hopelijk zijn alle lieve Vaderdag Cadeaus die we mochten maken ook goed ontvangen?
Laat je weten als je iets aan deze blog hebt gehad? Vind ik heel leuk!