BUSINESS AND BUBBLES, Céline van Schaik  Het magische duo Brenda & Anne hebben samen een eigen bedrijf opgestart waar ze inmiddels alweer twee en een half jaar mee bezig zijn. Ze zijn zo’n ijzersterk duo omdat ze niet alleen beste vriendinnen, maar ook zussen zijn. Als je iemand zo goed kent is het makkelijk om je eigen tekortkomingen op te vullen met de kwaliteiten van de ander. Ze verdelen de taken en vullen elkaar aan.
Naast hun werk bij LiefsLabel hebben ze allebei ook nog een andere baan, én kleintjes! Hoe ze dit voor elkaar krijgen, vertellen ze Business & Bubbles. Om zo meer vrouwen te inspireren om ook een baan te creëren waar je elke dag weer uit je bed voor springt.

Fotocredit featured foto: Lisenka L’Ami

Waarom is jouw baan een droombaan?

Brenda: “Onze missie met LiefsLabel is momenten mooi maken. Met onze producten, workshops, feestjes en styling. Bij aardig wat (bij)banen die ik in mijn leven heb gehad, kwam er meestal dat moment dat je naar de klok kijkt en die wijzer niet vooruit te branden is. Dan was ik blij als de werkdag weer voorbij was en ik mijn geld weer had verdiend. Nu heb ik het tegenovergestelde: de werkdagen zijn te kort.”

Anne: “Omdat ik elke dag mag doen wat ik leuk vind en zelf kan bepalen of ik op de bank werk of op kantoor. Bovenal werk ik met mijn zus en beste vriendin. Supermakkelijk om met iemand samen te werken die je al je hele leven kent. We hebben aan een half woord genoeg, we kennen elkaars kracht.”

 

Welke eigenschappen dien je te bezitten om hier goed in te zijn?

Brenda: “Op nummer één zou ik doorzettingsvermogen zetten. Gevolgd door geduld en enthousiasme.”

Anne: “Samenwerken in een bedrijf kan alleen goed gaan als je elkaars kwaliteiten waardeert en elkaar af en toe durft terug te fluiten. Mijn sterke kanten zijn: het inpakken van de pakketjes, de persoonlijke touch geven en het contact leggen en behouden met klanten. Wij vullen elkaar aan, gunnen elkaar het beste en waarderen elkaars kwaliteiten. Hierdoor is LiefsLabel naar mijn idee een succes.’’

 

Heb je tips voor mensen die ook zo’n droombaan willen?

Brenda: “Als ondernemer komt niks aanwaaien. Wil je iets, zorg dan dat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent. Vraag hulp aan experts op de gebieden waar je minder bekend mee bent en zie of creëer de kansen voor jouw bedrijf. En grijp die kansen dan met beide handen aan, op een manier die bij jou past. Probeer dingen en ga ervoor, maar wees wel zo goed mogelijk voorbereid.”

Anne: “Volg je hart! Je leeft maar één keer en hopelijk is dat lang en gezond. Wanneer je oud wordt, mag je lang werken. Als je iets doet waarbij je niet op de klok kijkt, waarbij je het na 600 keer doen nog steeds leuk vindt, waarbij je blijft vernieuwen en stappen durft te nemen, waarbij je het gevoel hebt dat je gewaardeerd wordt, dan heb ook jij een droombaan. Zo niet, ga op zoek naar wat jou gelukkig maakt.”

 

Bren-&-Ann

Wat doe je zoal op een dag?

Brenda: “Ik sta meestal rond zes uur op. Niet omdat ik zo’n ochtendmens ben, maar omdat ik een tweeling heb die rond dat tijdstip een fles wil. Vervolgens breng ik ze naar de opvang en ga ik aan de slag. Ik werk afwisselend thuis, bij de drukker (waar we veel van onze producten maken) en bij Anne of bij mij thuis. Gewoon aan de keukentafel. Die afwisseling vind ik heerlijk. Mail en bestellingen behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Verder is elke dag anders. Mijn werkweek onderverdeeld in uren voor productontwikkeling, marketing, werkplaats, social media, administratie, verkoop. Eén dag per week werken Anne en ik fysiek samen en tussendoor appen we of plannen we een Skype vergadering.’’

Anne: “Onze dagen zijn heel verschillend. Voor de kinderen deden we praktisch alles samen. Nu is dat niet meer haalbaar en hebben we de taken wat meer verdeeld. Ik ben met name verantwoordelijk voor alle bestellingen en de voorraad, het contact met de leveranciers en klanten. Het praktische gedeelte van het bedrijf zeg maar. Het maakt mij niet uit of we die dag één of zeventien bestellingen hebben, altijd probeer ik er een persoonlijk cadeautje van te maken. En dit doe ik met veel plezier.’’

 

Wat vind je het állermooiste aan je werk?

Brenda: “Het allerleukste vind ik om met ons werk, of dat nu een bestelling via de webshop is of het stylen van een bruiloft, mensen te raken en te verrassen. Zo hadden we laatst een bruiloft gestyled en kreeg ik de dag erna om half acht al foto’s door en hoe leuk ze het allemaal vonden. Het voelt bijna alsof je iets maakt voor je vrienden.”

Anne: “Momenten mooi maken met een uniek product, altijd met persoonlijke touch. Het thuis kunnen werken en het zelf indelen van de uren. Het bedenken en uitwerken wat je in je hoofd hebt en dit kunnen delen met anderen.”

 

Hoe kom je aan je klanten?

Brenda: “We zijn heel actief op social media. We geven ze hier een kijkje achter de schermen. Verder staan we op een paar beurzen per jaar. Maar via via komen we aan de meeste klanten denk ik. Zo had een mevrouw pas een meetlat gekocht voor de kinderkamer voor haar eerste kindje. Sindsdien geeft het bedrijf waar haar man werkt nu een meetlat als kraamcadeau. Omdat de baas hem zo gaaf vond toen hij op kraamvisite was.”

Anne: “Per jaar kiezen we een aantal beurzen of evenementen uit waar we aan deelnemen. We kijken secuur of we ergens bij passen. We kiezen iets met het trouw-thema, op creatief gebied, iets met kinderen en een beurs om te werken aan onze verkooppunten. Toch merken we dat naast de beurzen we ook nog steeds naamsbekendheid hebben.”

 

Ben je nog bezig met iets nieuws te leren?

Brenda: “Ja. Ik ben echt héél leergierig. Zo heb ik zelf onze webshop gebouwd en ontworpen. Op dit moment ben ik druk met het verbeteren van de SEO. Hiervoor lees ik veel artikelen en volg ik webinars. Verder doe ik een financiële en een Facebooktraining. Ook wil ik nog veel meer leren over e-commerce en conversieoptimalisatie. Heel veel hebben we opgezet vanuit ons onderbuik gevoel, maar het lijkt me interessant om te kijken wat er beter kan.’’

Anne: “Ik zou best meer grafisch willen kunnen doen. Nu ben ik altijd afhankelijk van mijn zus. Ik zou haar best af en toe willen verrassen met mijn ideeën en dan niet alleen op papier. We zijn nu bezig met handige programma’s voor de administratie. Dit is iets wat we allebei minder leuk vinden, dus we willen hier graag handige hulpmiddelen voor hebben, zodat het ons zo min mogelijk tijd kost.’’

 

Welke levensles heb je geleerd tijdens deze baan?

Brenda: “Levensles. Jeetje. Ik kan heel erg tegen mensen op kijken en soms en op mezelf neerkijken. Dat werkt voor mij heel beklemmend. Toen hebben Anne en ik de speeltuinpraktijktheorie bedacht. Als we iets willen (een product, iets organiseren of een actie) proberen we het gewoon. En dan zien we daarna wel of het werkt. Zo ja, gaan we het uitvergroten en professionaliseren. Zo nee, weten we dat ook. Dat werkt echt heel bevrijdend en leuk. Als levensles zou ik dus zeggen: hou altijd tijd om te spelen en proberen.’’

Anne: “Kleine stapjes nemen is ook goed. Wanneer je doet wat je leuk vindt, maakt het niet uit of je twee, vier of zes uur werkt. Het is jouw bedrijf en jij wilt het tot een succes maken.’’

 

Wat is je meeste memorabele moment?

Brenda: “Een hele leuke mail van een klant tot het binnenslepen van een grote leuke opdracht, zoals het stylen van een beurs. Eigenlijk kan ik van heel veel dingen genieten. Ik vind de spanning van een eigen bedrijf heel leuk. Toch zou ik niks van dit alles willen meemaken zonder mijn zus. Dat we alles wat er binnen LiefsLabel kunnen delen maakt het heel waardevol. ‘’

Anne: “Soms zitten we in een flow en denken we: dit kan niet beter. En jawel hoor, het kan toch. Dan worden we gevraagd om een grote beurs te stylen, gebeld door een tijdschrift of ze onze meetlat mogen gebruiken voor een fotoshoot en nog veel meer. Elke keer weer zijn we dankbaar en blij dat we elke dag kunnen doen wat we leuk vinden.’’

 

LiefsLabel Bren's Bruiloft Tips Bren & Ann

Foto: Bemind Fotografie

Wat zijn je grootste uitdagingen?

Brenda: “Planning en administratie. Als creatieve duizendpoot en chaoot is dat iets waar ik het minste energie van krijg. Gelukkig is Anne er beter in. ‘’

Anne: “Voor nu het stukje tijd. Naast dat ik superenthousiast ben over LiefsLabel, ben ik ook nog een hele enthousiaste juf voor twee en een halve dag per week, en ook nog mama van Joep van één jaar. Ik wil heel veel, maar merk dat ik die tijd niet meer heb, tenzij ik niet meer wil slapen. Maar daar word ik echt heel ongezellig van.’’

 

Wat is de volgende stap in jouw carrière?

Brenda: “Op dit moment werken we nog niet fulltime aan LiefsLabel. Als grafisch ontwerper doe ik er nog andere opdrachten bij en Anne is juf. Ik hoop dat het op korte termijn (financieel) haalbaar is er helemaal voor te gaan.’’

Anne: “Uitbreiden van wat we nu hebben. We zijn ook begonnen met het stylen van bruiloften. Fantastisch ook weer! Om de locatie nog mooier maar vooral persoonlijker te maken. Ook het geven van workshops vinden wij erg leuk om te doen. Ook een pandje voor onszelf met al onze spulletjes staat bovenaan onze wensenlijst.”

 

Wat maakt jullie bedrijf zo leuk?

Brenda: “Wij werken zoals we zijn: persoonlijk, enthousiast en oprecht. En zo zijn we ook met onze klanten. Ze mogen ons appen (vinden we eigenlijk fijner dan mail), we vinden het heel erg als er iets fout gaat en zijn heel blij als we die spoedbestellingen kunnen regelen. Zo ervaren we onze klanten meestal als vrienden.”

Anne: “Er komt een idee in me op dat ik fantastisch vind, dat werk ik uit of deel ik met mijn zus. We stromen allebei over van enthousiasme, we schaven hier en daar wat bij, kijken of het haalbaar is, schakelen hulplijnen in en gaan aan de slag.”

Wat is je mening over het glazen plafond?

Brenda: “Binnen ons bedrijf met twee vrouwen aan de top is het helemaal niet aan de orde. Ik geloof dat je alles kan bereiken wat je maar wil. Ik geloof ook dat ik heel slecht zou functioneren binnen een bedrijf waar ze een glazen plafond hebben. Ik vind dat iemand op zijn kwaliteiten beoordeeld moet worden.’’

Anne: “We leven in 2017. En óf vrouwen de top moeten kunnen bereiken. Tuurlijk zijn er vrouwen die dit niet perse hoeven, maar de kans moet er zijn en de kans is er. Mannen kunnen net zo goed het huishouden doen of voor kinderen zorgen. Lang leve 2017.’’

 

Vandaag is er een LiefsLabel Winactie op de Facebook van Business & Bubbles. Maak kans op een Leve de Lente Slinger! Verzin de meest originele, grappige of inspirerende tekst. Voor jezelf, een vriendin, je lievelingscollega of je moeder. Wat is jouw motiverende spreuk?

 

Doe mee met de winactie >

Meer Bren & Ann >

LiefsFabriek (hopelijk vanaf januari geopend) >

 

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web
Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.