GROENE HART KOERIER Het voormalige pand van Windhorst aan de Voorweg 14B in Hazerswoude-Dorp, later Polderplaza, staat al een tijd leeg. Maar sinds vrijdag 15 december is er weer leven in de brouwerij.

geschreven door Jan Luuk van Dijk foto Lisenka L’Ami

Grote rode pakketjes wijzen de weg naar de ingang. Binnen is het interieur niet echt veranderd, maar wel wat er nu allemaal uitgestald is. Het ademt de sfeer van ruimte en creativiteit.

Mooie aantrekkelijke plek

We ontmoeten de zussen Bren en Ann. “Wij doen elke dag dingen waar we gelukkig van worden door onze creativiteit om te zetten in producten, creatieve feestjes of leuke stylingprojecten. Ons doel is mensen te verrassen en ze te raken.” Daarom heet hun bedrijf ook de LiefsFabriek. “Onze keukentafel werd te klein, ons huis eigenlijk ook. Toen kwam dit pand in beeld. Deze grote ruimte waar we met andere bruisende, enthousiaste en creatieve ondernemers, webshops willen delen. En het staat midden in de polder tussen Alphen a/d Rijn en Leiden. Ook een mooie aantrekkelijke plek voor mensen die uit de stad komen.”

Er zijn in de ‘LiefsFabriek’ ‘vaste’ werkplekken om te huren en flexibele opties van 1-5 werkdagen in de week voor creatieve dames
en webshops. De zussen zoeken voor hun pand een fotografe, meubelmaker, social media expert, modeontwerper, blogger, handlettering kanjer, journaliste, videografe, letterpresser, bloemenmeisje, eventmanager, grafisch ontwerpster, illustrator, seo expert, styliste, weddingplanner, … of iets anders creatiefs.

‘Onze keukentafel werd te klein, ons huis eigenlijk ook’

Allerlei activiteiten

Verder is er in dit pand ook de mogelijkheid om presentaties, demonstraties, workshops, (kinder)feestjes of iets anders leuks te geven. Van naailes tot een cursus fotografie. Dromen, durven én doen! Zo kun je de LiefsFabriek omschrijven. De zussen Bren
en Ann droomden al een tijdje over een creatieve plek. Die droom lijkt nu werkelijkheid geworden, maar ze zijn er nog niet.
De deuren van de LiefsFabriek staan van 15 tot en met 30 december voor iedereen open, zodat deze enthousiaste meiden kunnen laten zien wat ze in huis hebben Je kunt helpen door in de LiefsFabriek te komen winkelen, een workshop te volgen en het pand te vullen met liefde en heel veel lol. Meer informatie is hier te vinden. En daarna? “Daarna gaan we de balans opmaken en als het goed gaat, hopen we vanaf februari 2018 echt open te gaan.”


Help de LiefsFabriek >

Werken in de LiefsFabriek >

Koop een PretPakket (en steun een LiefsFabriek) >

Op de hoogte blijven van onze avonturen?

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web

Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.