ALGEMEEN DAGBLAD Zussen Brenda Zaal (32) en Anne Zegwaard (29) zijn bezig met een charmeoffensief om hun project de LiefsFabriek in Hazerswoude van de grond te krijgen.

DEC 2017 | Geschreven door Morvenna Goudkade foto Lisenka L’Ami

Waarom pakketten?

“We willen op een leuke, lieve en opvallende manier de aandacht trekken en mensen naar onze fabriek laten komen. We hebben lege dozen verzameld, feestelijk ingepakt met rood papier en een label met ons adres. En de vraag: breng je me terug?”

Wat hebben jullie toen gedaan?

“We hebben de pakketten, 250 stuks, overal achtergelaten in het dorp, op de stoep, in de bosjes, bij de kerstboom op het plein.”

Onbeheerde pakketten op openbare plekken: kan dat nog in deze tijd?

“Dat dit een vraag is, zegt genoeg. Mensen verwachten niet meer dat het leuk is, een onverwacht pakketje. Wij willen daar een positieve draai aan geven.”

‘Mensen verwachten niet meer dat het leuk is, een onverwacht pakketje’

Zijn er ook mensen die ervan schrikken?

“Sommigen vertellen dat ze eerst voorzichtig waren gaan kijken, er een beetje omheen gingen lopen. Als ze dan ons label zagen, moesten ze lachen. Als de mensen bij ons binnen komen zijn ze echt heel blij.”

Is de politie al langs geweest?

“Ja, meteen op de eerste avond al. Zij hadden ook een pakketje gevonden. Zij vonden het wel grappig, maar zeiden dat we dit niet op Schiphol moesten doen.”

Hoeveel komen terug?

“Bijna allemaal en de pakketten die terug zijn, laten we opnieuw ergens achter. Of we geven ze mee aan mensen die ze weer ergens neerleggen. Er zijn ook al pakketten opgedoken in de plaatsen om ons heen.”

 

Iets liefs bestellen >

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web

Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.