VROUW  Dat je met zoiets als maat 42 iets bijzonders kan bereiken hadden wij niet eerder bedacht. Maar juist dat feit zorgt dat Bren in dit blad staat te shinen.

Mijn maat 42, Ann en ik vertrokken een paar weken geleden naar Amsterdam. Eindbestemming was de Telegraaf Media Group. Met handenvol kleding, schoenen en koffie werden we ontvangen door de allercharmantste redacteur Hannah. Daarna liepen we heel veel (en nog een paar) gangen door. Met Ann als styliste, assistente en modellenmanager aan mijn zij, dook ik de make-up in. Daarna volgde een interview, fotoshoot en heerlijke lunch.

 

Bren, hoe kom je daar nou weer terecht?

Via de facebookgroep Roept u Maar wordt regelmatig een oproep gedaan voor artikelen en tv programma’s.

GEZOCHT: vrouwen met maat 42! Voor een interview en foto in een groot vrouwenblad. Of je nu klein bent of groot, blij of minder blij met deze maat. Stuur een berichtje. Veel dank!

Dus ik een kort (en vast te enthousiast berichtje) gestuurd. Misschien kan ik die ook nog vinden. Even kijken… Nee helaas. In ieder geval kreeg ik een paar dagen later een bericht dat ik uitgekozen was. Heeeeel leuk, aangezien ikzelf mn enthousiaste inzending alweer was vergeten…

Ann vroeg nog tijdens de afsluitende lunch hoeveel inzendingen er op zoiets iets kwamen. 15 mensen ofzo? Ruim 150 (!) vrouwen met maat 42 hadden gereageerd. Toen vond ik dit avontuur nog wel een beetje bijzonderder.

 

 

Brenda Zaal (32) runt met haar zus webshop LiefsLabel.nl en is bezig met de LiefsFabriek, een werkplek voor creatieve vrouwen. Ze is getrouwd en heeft een tweeling van 1 jaar.

“Toen ik maat 44 uit het rek moest halen, dacht ik: dit is niet meer leuk. Ik ben gezonder gaan eten en begonnen met hardlopen. In een jaar tijd viel ik 12 kilo af. Tijdens de zwangerschap van de tweeling kwam ik 20 kilo aan. Na de geboorte vlogen die eraf, maar ja, toen begon ik weer wijn te drinken en lekker te eten. Ik vond dat ik zo’n wereldprestatie had geleverd.; ik had 9 maanden onwijs goed voor mezelf en die moppies gezorgd, ik mocht wel even los, toch?

Met maat 40 voel ik me mooier, dat mis ik wel.

Met als gevolg dat ik nu maat 42 heb. Ik vind mezelf niet dik, maar mis wel dat mooie gevoel wat ik met maat 40 had, en vooral de energie. Dat doet wat met je humeur. Mijn man zegt soms: ‘Bren misschien moet je weer eens gaan hardlopen.’ Een teken dat ik een tikkeltje gespannen en niet zo gezellig ben. Hij is heel sportief; het maakt hem niet uit of ik maat 42 of 40 heb, als ik maar vrolijk ben. Ik ben nu wel gemotiveerd om mijn hardloopschoenen weer af te stoffen!’

 

En dan denk je, is dit alles? Neeeee, zelfs de inhoudsopgave gehaald!

 

In de media >

Cadeautips >

Naar de shop >

 

Op de hoogte blijven van onze avonturen?