Maak Je Pizza

PIZZADEEG
♥ Doe de pizzamix in een grote kom.
♥ Voeg 3 eetlepels olie toe en masseer dit er langzaam doorheen.
♥ Voeg 300 ml lauwwarm water toe.
♥ Voeg 6 gram zout toe.
♥ Kneed het deeg 10-15 minuten tot het niet meer plakt en elastisch
begint te worden. Als je handen schoon zijn is het deeg goed.
Tip! Dit kan ook met een mixer met een deeghaak.
♥ Dek het deeg af met een vochtige, schone theedoek.
♥ Laat het ongeveer 45 minuten op een warme plek rijzen.
Bijvoorbeeld op de verwarming.
In de tussentijd kun je lekker aan de slag met de geheime pizzasaus! Speciale dank aan die leuke Nadeche van BakingTime.nl dat we deze met jou mogen delen! MEER TIPS LiefsLabel.nl/maak-je-pizza
PIZZASAUS
♥ Snipper de ui en één teentje knoflook.
♥ Verhit een scheutje olie in de koekenpan.
♥ Fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn.
♥ Voeg een lepel lichte basterdsuiker toe.
♥ Laat de ui en knoflook een paar minuten karamelliseren.
♥ Voeg een half zakje kruiden toe en bak deze kort mee.
♥ Voeg de tomatenblokjes toe.
♥ Proeven maar!
♥ Voeg naar smaak peper, zout en meer kruiden toe.
♥ Laat het geheel een paar minuten lekker pruttelen.
♥ Pureer eventueel de saus met een staafmixer.





JOUW PIZZA MOMENT
♥ Verwarm de oven alvast voor op 240 °C.
♥ Neem het gerezen deeg uit de mengkom.
♥ Maak één bal voor een grote bakplaatpizza of meerdere ballen,
voor meerdere pizza’s.
♥ Strooi bloem op het aanrecht en rol het deeg met een deegroller uit tot een pizzabodem van ongeveer 4 millimeter dik. Tip! Heb je geen deegroller? Gebruik een (lege) fles om te rollen.
♥ Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat met bakpapier.
♥ Smeer de pizzasaus op de bodem(s).
♥ Beleg de pizza’s met je lievelingsingrediënten.
♥ Bak de pizza’s 10-15 minuten op 240 °C in de oven.
♥ Dek de tafel extra gezellig, schenk een drankje in en genieten maar!