Liefs voor Basisscholen

vrijdag 28 mei

Nationale Kaarten Actie

brievenbus

Meld jouw school aan om met alle kinderen een kaartje te bezorgen in de buurt.

DIT WIL JE WETEN

  • Het gaat om een landelijke positieve actie om met zo veel mogelijk kinderen liefs te verspreiden op vrijdag 28 mei. 
  • LiefsLabel stelt kaarten gratis beschikbaar als gebaar na een raar (school)jaar.
  • Aanmelden kan per basisschool, dus niet per klas. Zolang de voorraad strekt.
  • De kaarten worden naar 1 adres gestuurd. Ook hier zijn geen kosten aan verbonden.
  • Lukt het voor een klas deze dag echt niet, dan kun je uitwijken naar donderdag 27 mei of maandag 31 mei.
  • Deel je achter de schermen foto’s via social media. De privacy van de kinderen is uiteraard het belangrijkst is, dus maak bijvoorbeeld foto’s van de kaarten of een groepsfoto met de kaarten voor hun gezicht. Te gek om de actie zo te kunnen volgen! @liefslabel #liefsvooronderwijs

MEER EN DORP 

Superleuke actie!

DE ELZENHOEK

Wij doen graag mee! Onze school zit dicht bij het Lange Land ziekenhuis, dus wij willen proberen om daar langs te gaan. Ook zitten we dicht bij een verzorgingshuis, dus misschien kunnen we de kaarten wel verdelen. We gaan er iets leuks van maken!

COMENIUSSCHOOL

In deze rare tijden hebben ouder, kinderen en leerkrachten super hard gewerkt. Trots op iedereen!

origineel persoonlijk cadeau juffencadeau juf meester school schooltuintje bloementuintje liefslabel afscheidscadeaus groep 8 pensioen afscheid basisschool Juffenstempel meesterstempel stempel

BEZORGTIPS

Bepaal als school een bezorgstrategie. Bij deze onze inspiratie:

  • Breng de kaarten langs bij een verzorgingstehuis, ziekenhuis of een (zorg)instelling in de buurt. Als school kun je hiervoor zelf een bestemming bepalen. Neem van te voren even contact op om af te stemmen met de locatie of zij ook enthousiast zijn. Houd rekening met de corona regels bij het bezorgen… Dat snappen jullie wel, toch? Maak er iets leuks van! Laat de klas bijvoorbeeld buiten staan en laat iemand naar jullie toe komen om de kaarten in ontvangst te nemen. Je kunt ook activiteiten toevoegen door stoepkrijt tekeningen maken of een paar liedjes zingen!
  • De leerlingen kunnen de post zelf bezorgen bij iemand die ze niet kennen. Verdeel de straten in de buurt van de school tussen de klassen en ga een lekker een rondje lopen om alle kaarten in een brievenbus te stoppen. Misschien durven er zelfs kinderen aan te bellen en een praatje te maken?
  • Liever de kaart aan je lievelings oma, buurvrouw of broertje geven? Dat mag ook! Geef de kaarten dan aan de leerlingen mee naar huis. Houd er rekening mee dat de kaart exclusief postzegel wordt geleverd.

Brenda, initiatiefnemer:

Meer liefs verspreiden is altijd een goed idee! Denk bij deze spontane actie aan het applaus voor de zorg, maar dan liefs voor het onderwijs. Doe je mee?

Dit is de Liefs Kaart | 98 x 210 mm

AANMELDEN

Dit doe je voor een hele school (dus niet per klas).

Vragen? App of mail Brenda
06 28 646 247 | hallo@liefslabel.nl

Wegens het overweldigende aantal aanvragen zijn wij aan het kijken of we in samenwerking nog meer liefs kaarten kunnen drukken. Laat alsjeblieft je gegevens achter, dan gaan we ons uiterste best doen bij zo veel mogelijk scholen te leveren!