BRENJuf Ellen was Brenda’s lievelingsjuf en daarom hebben we dit toppertje naar haar vernoemd. De Tijd van juf Zelessen, wij mochten toen heus geen Ellen zeggen, is 1994/95. Toen de schoolborden nog hip waren, net als flippo’s, knikkers en heel veel kinderen in de klas. Toen de computer een hoogtepunt was, waar je voor topografie de hoofdsteden van Nederland aan kon klikken. En dit alles speelde zich af in het pittoreske Hazerswoude op de Rhynenburch.EllenWij hadden ongeveer 35 kinderen in de klas. De meeste kan ik me nog goed herinneren. Danny de tennisser, de twee Mariekes, Kirsten en Yvonne die heel goed kon leren, Kelly waar ik mijn klassenfeest mee gaf, Mark die hormoonspuiten moest prikken (maar nu vast heel groot geworden is!), het lieve schoffie Daniël, Michel die op mijn partijtje mocht komen en ik op die van hem, en Alice die toen en nu een goede vriendin is.

Zelf hield ik toen van knikkeren en spreekbeurten. En van juf Zelessen dus. Volgens mij was ze niet eens heeeeeel lief, soms best streng zelfs, maar haar oprechtheid en goede voorleeskunsten maakte haar voor mij een topjuf.
En toen verliet ze opeens het juffenbestaan voor haar jeugdliefde in Frankrijk. Eigenlijk heel romantisch. Jarenlang heb ik haar nog brieven en kaartjes gestuurd. Ik ga kijken of ik haar adres nog kan vinden om haar een Ellen slinger te sturen met een mooi Frans woord.


Bewonder onze Ellen >

 

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web

Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.