ANNKinderen zijn vol van de lichtjes, de mooi versierde boom, de kaarsjes, de kerstkransjes, hun mooie kleren, gourmetten, mogelijk zelfs cadeautjes onder de boom. Kerst is voor veel kinderen genieten… Maar soms duurt het ook wel erg lang voordat de gourmet begint. Met Kerstmis gaat het voornamelijk om het samen zijn en samen leuke dingen doen. Wat is er leuker dan samen te knutselen?resultaat-bewerkt

Benodigdheden
♡ Plankje 15 x 21 cm
♡ Spijkers van 3 cm
♡ Voorbeeldplaatje van de kerstboom of afbeelding naar keuze
♡ Hamer van papa
Groen touw
Bruin touw
♡ Versiering om je boom te versieren

Hoe wordt het een succes?
Stap 1 Download hier de kerstboom en print hem uit (A5 formaat).
Stap 2 Arceer de punten waar jouw kind straks gaat timmeren.
Stap 3 Houd het plankje in de lengte voor je en leg jouw plaatje met de gearceerde punten op het plankje.
Stap 4 Sla de spijkers op de gearceerde punten in het hout.
(Zorg dat de spijkers vast in het hout zitten, want anders frustreert dat bij het wol er omheen doen enorm)
Stap 5 Check of alle spijkers stevig in het hout zitten en trek dan het blaadje eraf.
Stap 6 Knoop het touwtje op één punt vast en begin met de basisvorm de kerstboom. Wanneer je van spijker naar spijker gaat, draai dan het touwtje één keer om de spijker en trek het touwtje zachtjes strak aan. Zo blijft het touw beter zitten.
Stap 7 Wanneer de basis goed is kan het leukste deel beginnen! Maak de boom op jouw manier en maak de boom ook zo vol op jouw manier.
Stap 8 Knoop het touwtje voor de zekerheid wel 3 keer vast om de laatste spijker en knip het touwtje los.
Stap 9 Maak met bruin touw de stam. Dit doe je weer op dezelfde manier. Aan één spijker vast maken en dan de stam op jouw manier vullen. Ben je klaar? Knoop het touwtje voor de zekerheid weer 3 keer vast aan de laatste spijker.
Stap 10 Versier jouw boom met glitters of kerstversiering.

stappen

 

Deel jouw knutsel!
Ben je geïnspireerd door deze diy en ben je daarna zelf aan de slag gegaan? Vinden wij heel leuk! Deel jouw resultaat via Facebook of Instagram (als je dat leuk vind) of laat hieronder een reactie achter.

Fijne kerst!
Liefs, Ann (& Bren)

 

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web

Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.