MAMALOU BLOGT ♡ “Een kinderkamer inrichten is een heerlijk klusje. Nadenken over het groter geheel en gaandeweg bijpassende accessoires bij elkaar sprokkelen. In de winkel, via Marktplaats, uit een webshop en zelfs Instagram is een bron van inspiratie. Of juist een bron van inspiratie, zo kun je het ook zien. Op dit social media kanaal wat enorm visueel is ingesteld, kom ik regelmatig leuke spulletjes tegen. Het is een beetje flauw vind ik zelf, maar ik kan niet alles kopen wat ik wil. Het blijft daarom soms bij windowshoppen. Mijn nieuwste online liefde is de meetlat van Liefslabel. Een toppertje voor elke kinderkamer.”

liefs liniaal-houten meetlat kinderkamer

Geen volledig artikel zonder een korte introductie, maar dan nu toch de object of my affection. Hij is stoer, uniek, eigen en hipper dan hip; de meetlat. Dat hij stoer en het hipst is, zie je natuurlijk op de foto’s. Waarom ik deze houterige kanjer uniek en eigen vind vertel ik je graag. Elke meetlat ziet er anders uit. Heel logisch eigenlijk met een houtproduct dat op deze manier wordt vervaardigd, maar deze miep is denk ik teveel massaproductie gewend. Hoe leg je je meetmomenten dan vast? Ik hoor het je bijna denken. Met stempels! Gaaf: als je de lat voor meerdere kinderen gebruikt, gebruik dan voor elk kind een eigen kleur. En zo kom ik meteen bij het stukje wat een lat helemaal eigen kan maken. Een mooie aanwinst voor de kinderkamer toch?!

liefslabel-meetlat-kleureditie

 

Mocht je wel van een kleurtje houden dan kun je je hart ophalen. Hij is ook verkrijgbaar in het paars, groen, blauw en roze. Niks schreeuwerig, maar matte, poederachtige trendy kleurtjes van Le Noir et Blanc. Uit mijn mond tot nog toe alleen maar veel moois. Is er dan helemaal niks negatiefs te bespeuren? Jawel hoor. Nou ja, een soort van dan. Hij is met €99,95 aan de prijs. Hij is vast zijn geld dubbel en dwars waard, maar hierdoor ligt hij wel boven mijn budget.

 

KLEIN MAAR FIJN

Gelukkig zijn er meer opties. Vind je het design leuk, maar vind je een gevaarte van twee meter iets teveel van het goede? Of zit hij misschien ook boven jouw budget? Overweeg dan een klein, maar net zo’n fijn exemplaar. Het kleinste exemplaar meet 60 centimeter en kost maar een fractie van wat je voor grote broer moet neertellen. Dit klein duimpje is alleen geen echte meetlat meer, maar is nog wel voor andere doeleinden te gebruiken. Denk aan een kinderkapstok. Of toch nog als mini meetlat om aan te geven hoelang je pasgeboren baby is. Leuk voor op een geboortekaartje. Of misschien wel op de salontafel. Een groepje aan mooie spulletjes erop en je creëert iets moois.

kinderkapstok meetlat

 

Ik draag wat suggesties aan, maar je hoeft natuurlijk niets. Als ik iets heb geleerd van het inrichten van kamertjes is dat je overal je eigen draai aan kunt geven. Waar je iets uiteindelijk voor gaat gebruiken hoeft helemaal niet dat te zijn waarvoor het gemaakt is. Een product gaat daar alleen maar van leven en krijgt een verhaal. Jouw verhaal!

LIEFSSLINGER

Uiteraard ken je de dames Bren & Ann van hun LiefsSlinger. Een collectie van slingers in tien thema’s die steeds wisselen. Zo blijft het leuk en uniek, een te gek concept. Zowel voor Bas als voor Sem heb ik voor hun geboorte hier een slinger gekocht. Leuke momenten mooier maken is het doel en ze slagen hier in. Ik krijg altijd veel complimenten over de slingers. Met een klein beetje pijn haal ik ze na een tijdje weer weg, maar wel met de wetenschap dat ik ze een jaar later weer mag ophangen. Daarom ook meteen de volgende tip:

Als je een geboorteslinger koopt zoals ik met bijvoorbeeld de tekst “Hoera Sem is geboren” overweeg dan ook de letters “jarig” er bij te kopen. Zo houd je tot in lengte der dagen plezier van je slinger.

Hieperdepiep LiefsMinislinger