Productfoto’s en een goede omschrijving is het allerbelangrijkste onderdeel voor een succesvolle verkoop. Daarom stellen we hier hoge (kwaliteits)eisen aan. Jij kunt producten publiceren die voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Hoofdfoto vrijstaand, witte achtergrond, waarbij de belangrijkste zijde van het product recht van voren, goed en duidelijk in beeld is gebracht
 • Sfeerfoto het product in een setting. Het liefst een ‘echt moment’, om de webshop letterlijk met mooie momenten te vullen. Deze foto zie je ook als rollover als je met de muis erover heen gaat. Deze foto’s kunnen we ook gebruiken op de inspiratiepagina’s van momenten, zoals baby, bruiloft, kids, verhuizen, juf / meester etc. Dit zijn betaalde mini advertenties.
 • Close ups Nog 1-3 close-ups van het product.
 • Meer sfeerfoto’s Nog meer momenten waarbij het product echt in gebruik is. Dit kun je later ook altijd nog aanvullen. Let hierbij op verscheidenheid in voorbeelden en evt fotocredits van de fotograaf (die komen dan met link bij Beschrijving).

Je kunt ook 2 foto’s bij je eigen shoppagina plaatsen:

 • Header foto van je werkplek (formaat 625 x 300 px, 72 dpi)
 • Profielfoto van je gezicht (vierkant, max 800 x 800 px, 72 dpi)

Technische details

 1. Foto’s moeten scherp en realistisch van kleur zijn
 2. Vierkant formaat
 3. 800 x 800 px met 72 dpi (zo is hij zo klein mogelijk voor webgebruik
 4. Geen namen, teksten, logo’s in foto’s. Houd deze clean met alle aandacht op het product.
 5. Positioneer je product zo groot mogelijk in het vierkante vlak
 6. Achtergrond moet echt spierwit zijn om een eenheid in de webshop te houden.

Voldoen jouw foto’s en productteksten niet aan de voorwaarden dan zullen wij de samenwerking na de proefmaand helaas niet verlengen. 

Studio Steef regelt onze productfotografie. Regelmatig fotografeert zij de nieuwe producten en zij kan dat ook voor jou regelen. Je ontvangt 3-5 productfoto’s per product, conform de eisen hierboven. Jij zorgt dat jouw producten in de LiefsFabriek zijn en zij regelt de rest.

Voorbeelden van goede productfoto’s:

Slingerophanger clenchy

foto 1) hoofdfoto

Stixx Slingerophangers Clenchy's

foto 2) sfeerfoto

 

 

Gratis tips om je foto’s te bewerken

Aanmelden

Donderdag 26 september komt Steef weer foto’s maken. Wil je jouw producten laten vastleggen? Reserveer dan nu je plekje!