ALGEMEEN DAGBLAD Ze zijn ‘talk of the town’ in Hazerswoude en omgeving. Zussen Brenda en Anne met hun LiefsFabriek. De rode pakketten die ze achterlaten om aandacht te vragen voor hun bedrijf zijn zo beroemd dat mensen er zelf om vragen.

DEC 2017 | Geschreven door Morvenna Goudkade   foto Martin Sharrott

,,Toen we een week geleden begonnen, kwamen mensen de pakketten massaal terugbrengen,” vertelt Anne Zegwaard (29) ,,Nu komen ze ook omdat ze géén pakket gevonden hebben. Dan zijn mensen soms een beetje teleurgesteld. We geven ze dan een pakket mee naar huis, mogen ze dat zelf weer ergens neerleggen. En natuurlijk krijgen ze ook het cadeautje.” Dat krijgt iedereen die het pakket komt terugbrengen.

Dat het zo’n hype zou worden, hadden ze niet helemaal voorzien. De LiefsFabriek aan de Voorweg in Hazerswoude-Dorp staat volop in de belangstelling, sinds de zussen er een pilot startten voor een creatieve hotspot. Ze waren al een tijdje op zoek naar een plek voor hun LiefsLabel, toen ze verliefd werden op een veel te groot en veel te duur bedrijfspand.

,,Om het te kunnen bekostigen is startkapitaal nodig”, zegt Brenda Zaal (32). ,,En een aantal huurders, die samen met ons in het pand willen werken. Daar willen we aandacht voor vragen.”

‘Ik voel de energie, de vibe, de creativiteit, hier wil ik bijhoren’

LESLEY TAK
Takjes en Twijgjes

Niet zonder resultaat, want hun charmeoffensief is spraakmakend en succesvol. Rode pakketten die overal achtergelaten worden met een label en de vraag: ‘Breng je me thuis’, brengen veel mensen op de been. Ook de politie overigens, maar die kon er toch de humor wel van inzien.

Inmiddels hebben zich al dertien huurders aangemeld die met Brenda en Anne het avontuur willen aangaan. Lesley Tak (28) uit Langeraar is een van hen. ,,Ik ben pas een halfjaar bezig, geef workshops haken en handletteren. Eerst dacht ik dat het te ambitieus was voor mij, maar hier voel ik de energie, de vibe, de creativiteit. Hier wil ik bij horen.”

KEUKENTAFEL

Dat willen ook Sandra Tesselaar (46) uit Alphen en Hanneke Wijnen (51) uit Waddinxveen. ,,Ik groeide uit mijn keukentafel”, zegt Sandra. ,,Ik verkoop handgemaakte producten van mensen met een beperking. Ik vind dit helemaal geweldig.”

Hanneke knapt oude meubels en woonaccessoires op. ,,Mijn bedrijf heet Van meuk naar leuk.” Ze vertelt dat het sociale aspect ook heel belangrijk voor haar is. ,,Je mist anders contact met collega’s. Hier vind je een inspirerende omgeving met inspirerende mensen.”

De tweede week van januari wordt het go or no go, zeggen de zussen. Brenda ziet het rooskleurig in. ,,Stiekem ga ik er al van uit dat de LiefsFabriek doorgaat.”

 

Iets liefs sturen >

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web

Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.