ANN ♡ Een origineel bord om die TE leuke kaarten, speciale foto’s en herinneringen te laten shinen. Tuurlijk kun je een gaaf bord kopen, maar maken is nog leuker! En hoe simpel… Ja? Heus waar! Iedereen kan dit. Leuk om te maken als origineel verjaardags-, kraam- of vrijgezellenfeestcadeau. Of lekker voor jezelf.

liefslabel-bord-sterren-stof-detail

 

Benodigdheden

♡ Canvasdoek
♡ Stof naar keuze
♡ Nietpistool of punaises
♡ Touw of lint naar keuze
♡ Knoopjes naar keuze
♡ Ophangsysteem & schroeven
♡ Optioneel: fiberfill
♡ Optioneel: dun mdf plaatje om de achterkant netjes weg te werken
♡ Handige man die jouw kunstwerk wilt ophangen (Oh nee, dat kun je natuurlijk ook zelf!)

Hoe wordt het een succes?


Stap 1 Koop een canvasdoek in het gewenste formaat. Dit hoeft geen super-de-luxe zijn, want straks zie je niks meer van het doek.
Stap 2 Leg over het doek een stuk fiberfill, dit geeft je doek een wat bollere uitstraling.
Stap 3 Bevestig het fiberfill met een beetje lijm of punaises in de hoeken.
Stap 4 Strijk jouw stof en leg het canvasdoek met de schilderkant (dichte kant) op het stuk stof. Aan alle zijden moet de stof ongeveer 5-10 cm uitsteken om naar de achterzijde te kunnen spannen.
Stap 5 Zet alvast twee hoeken vast met punaises. Trek de stof strak en kijk of je eventuele patroon recht zit.

Stap 6 Wanneer je stof recht zit kun je de gehele stof vast maken met punaises of vastnieten. Ongeveer om de 8 cm. Tata, je hebt al een schilderij van stof gemaakt!
Stap 7 Nu is het tijd voor de details. Meet hoe breed en hoe lang jouw bord is en bevestig de touwtjes om straks je dingetjes achter te steken.
 Ik bevestig mijn touwtjes meestal om de 12,5 cm, maar kijk vooral wat mooi uitkomt op jouw gekozen formaat. Let er wel op dat je je vakjes niet te klein maakt.

Stap 8 Markeer de gewenste afstand met een pen op de achterkant van het bord, zodat jij weet dat daar straks jouw touw bevestigd moet worden.
Stap 9 Knip het aantal touwtjes wat je nodig hebt voor de lengte en de breedte.
Stap 10 Bevestig het touw eerst aan de bovenkant, span deze en bevestig hem daarna aan de onderkant met het nietpistool of een punaise. Hoe strakker de touwtjes, hoe beter jouw kaarten blijven zitten.
Stap 11 Bevestig waar jouw touwtjes elkaar kruisen een knoopje, touwtje of splitpen voor de strakheid van jouw touw, zodat jouw kaarten er niet uit vallen. En omdat het een heel leuk effect geeft!
Stap 12 Zet je bord neer op een leuk kastje of hang hem op / laat hem ophangen.
Stap 13 Zoek al je favoriete kaartjes, foto’s en herinneringen bij elkaar en laat die shinen op jouw bord. Geef je het bord cadeau? Laat verschillende lieverds dan een kaartje of iets leuks aanleveren, geef deze een mooi plek je op het bord en geef deze cadeau. Ook leuk! Een houten lijst er om heen timmeren:

liefslabel-houten-bord-met-lijst

liefslabel-bord-wereldkaart-blanco

liefslabel-bord-wereldkaart-kaarten

Bekijk al onze DIY’s >

 

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web

Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.