BRENIk betrapte mezelf er gisteravond in bed op. Dat ik zat te ‘zeuren’ om een Moederdag cadeautje. Zo’n wekkerlamp met vogeltjesgeluid leek me wel wat. En of m’n liefje wel wist dat het volgende week Moederdag is. En dat het mijn eerste Moederdag is. En ga zo maar door.

Zeurmoeder
Vanochtend werd ik wakker en voelde me eigenlijk een grote zeur. Wat boeit het nou? Ik keek lachend naar de twee cadeautjes op de kast die we van de kinderopvang hadden meegekregen. Klaar om te ‘verstoppen’. Aangezien mijn moppies nu bijna een half jaar zijn, lagen ze dus nog gewoon óp de kast.

Verdrietig
Vervolgens stapte ik in de trein naar mijn werkplek in Leiden en zag ik op het station al die vrolijke Moederdag reclameborden. Ik keek er naar en besefte weer even dat ik nu in die ‘moeder’doelgroep val (en dat ik die wekkerlamp dus echt niet meer wil – lees je dit ook, liefje?). Het laatste stukje, van trein naar bureau, loop ik altijd. En toen moest ik opeens aan m’n lieve vriendin denken, die ook heel graag mama wil worden. En een andere vriendin die haar moeder nu al een paar jaar moet missen. En aan mijn tantes en oma’s die er niet meer zijn. Daardoor besefte ik dat Moederdag je ook heel verdrietig kan maken. Ik kreeg er een beetje zwaar gevoel van, dat ik de hele ochtend niet van me af kon schudden. Omdat ik iedereen van die schatjes gun als ze graag mama willen worden. Omdat ik iedereen een moeder aan de andere kant van de telefoon gun, als ze iets willen vertellen. Omdat ik iedereen die lieve oma’s gun, die mijn kinderen nu hebben. Toen ik na de lunch nog steeds een sterk gevoel had hier iets mee te ‘moeten doen appte ik Ann. Kunnen we hier iets mee? Iets liefs maken om te versturen ofzo. Ja, Bren! Doen! En ik kan er dan een persoonlijk boodschap bij schrijven. Al moet ik een nachtje doorschrijven van de week… Maakt niet uit.

Liefs voor jou!
Juist die lieverds, waarvoor Moederdag om wat voor reden dan ook geen feestdag is, willen we een warm hart toedragen om hun dag iets te verzachten. Stuur iets liefs* (met een door Ann handgeschreven kaartje) of stuur je zus, vriendin, buurvrouw of die persoon waar jij nu aan denkt gewoon een lief appje… En laat haar weten wat een kanjer ze is!

Naar de shop >

lijn-slinger-(bruin)

Bren-en-Ann-web

Bren & Ann houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie slingers, decoratie en andere blijmakers.