Vrijdagavond werd door Brenda met een gezellige Oktoberfest Bingo, met een lach en een traan, afscheid genomen van Anne. Die stopt met haar werkzaamheden in De Liefsfabriek, de creatieve hotspot in de polder die door de zussen gezamenlijk tot een succes is gemaakt.  

door Diana Baak | Groene Hart Koerier

Huur pand is opgezegd

Eerder dit jaar kregen de zussen te horen dat het huurcontract dat zij hebben voor het voormalige pand van de firma Van der Hoek aan de Voorweg in Hazerswoude-Dorp, niet zal worden verlengd. Mogelijk wordt het bedrijfspand gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. “Het is voor ons een geweldig pand, waar we samen met andere creatieve ondernemers de afgelopen jaren de ruimte en mogelijkheden hebben gehad om de Liefsfabriek naar onze ideeën vorm te geven met een winkel, workshopruimtes, ateliers en veel hele leuke activiteiten”, vertelt Brenda. “De broers Van Der Hoek hebben ons ontzettend geholpen en we hebben zelfs samen gekeken of we toch langer kunnen blijven zolang de plannen voor het terrein nog niet concreet zijn. Na lang nadenken is er wel de wil om te blijven, maar het is letterlijk en figuurlijk te groot voor mij om alleen te runnen.”

Bren had een heel bijzonder afscheidskado voor Ann BEKIJK OP YOUTUBE >

Ondernemen of onderwijzen?

Voordat de in Hazerswoude-Rijndijk opgegroeid zussen De Graaf samen het avontuur van de Liefsfabriek begonnen, was Anne werkzaam als juf op een basisschool en Brenda had haar eigen ontwerpbureau. “Bren heeft wat dat betreft veel meer ondernemersgeest. Ik heb het opzetten van de Liefsfabriek met alle creatieve kanten ervan geweldig gevonden, maar de ondernemerskant die er ook aan vast zit is niet mijn ding”, vertelt Anne. “Ik heb daarom besloten om te stoppen en dat was een heel moeilijk besluit omdat dat natuurlijk ook gevolgen heeft voor Bren. We hebben er samen veel over gepraat en om gehuild. We gaan als ondernemerspartners uit elkaar, maar blijven als zussen nog altijd even veel om elkaar geven.” Anne gaat nu eerst even niets doen en daarna kijken wat haar toekomst wordt, terug in het onderwijs, of toch heel iets anders! Ik kijk in elk geval met veel plezier terug op alle kinderpartijtjes die ik heb georganiseerd, mijn optreden als trouwambtenaar en de bingo’s natuurlijk!”

Ann als trouwambtenaar BEKIJK >

Hoe zonder Anne verder?

Brenda denkt na over hoe zij alleen verder wil met de creatieve hotspot en alle andere ondernemers die daarin nu een plek hebben gevonden. “Ik heb verschillende opties die ik nu aan het nalopen ben en ik wil nog even de tijd nemen om daar een goed besluit over te nemen. Het is niet haalbaar de fabriek alleen te runnen met alle huidige activiteiten, maar ik denk na over een doorstart op andere locatie(s) met een aangepast concept”, geeft Brenda aan. “En ja, zonder Anne is het natuurlijk maar half zo leuk!” 

Bingo, kerstmarkt en hele serieuze vergaderingen ZAKELIJK >

Tiroler dress code

De vijfde en laatste door de zussen georganiseerde bingoavond was erg gezellig en echt een avond op zijn ‘Bren & An’s’. Er waren zo’n 40 vrouwen aanwezig en 1 man, Walter, die het natuurlijk wel te verduren kregen. Want met de ene grap na de andere tussen de zussen en met het publiek, wisten de twee een unieke sfeer te creëren. Prijzen kwamen allemaal uit eigen winkel. Extra prijzen waren er voor degenen die ook in een Tiroler outfit waren verschenen en dat waren er nog heel wat! Tot slot ontving Anne haar afscheidscadeau van Brenda, een optreden van Jan Smit. ‘Blij met alles wat ik krijg van jou, hoop, liefde en vertrouwen. Wat ik voel voor jou gaat nooit meer voorbij. Je bent een deel van mij”, schalde het uit de speakers. Voor de echte Jan Smit was geen budget, maar daar ging het natuurlijk ook niet om.  

Actie

Door heel veel mensen blij maken met een kerstpakket kunnen jij én wij misschien toch een lief & creatief nieuw jaar beleven!

Kies je lievelings

📌 Lief Kerstpakket
📌 Creatief Kerstpakket
📌 Vreetzaam Kerstpakket

Ken je bedrijven, mensen, lieverds die dit heel tof zouden vinden! Of heb je contactgegevens van een bedrijf die dit wellicht zal waarderen?

📮 Mailen of een berichtje sturen mag ook! Naar hallo@liefslabel.nl. Wil je er 10 – 100 – 100? Liefst voor 1 november bestellen! Uiteraard mag je er ook eentje kopen voor jezelf of iemand die je lief is. Volgende week verklappen we de inhoud!

lijn-slinger-(bruin)

Leve de Lente hart

Wij houden van bijzondere momenten, prachtig papier, opvallende vormen en persoonlijke details. Wij maken alleen maar dingen waar we heel blij van worden. Speciaal voor jou! Versier jezelf, iets en iedereen die je lief is, dat is ons motto. Bekijk onze collectie decoratie, persoonlijke kado’s en andere blijmakers. Kijk maar >