Winkelen in de fabriek

Winkelen in de fabriek
Winkelen in de fabriek2018-03-31T10:12:00+02:00

Winkelen in de LiefsFabriek

JE NIEUWE LIEVELINGSPLEK

Gaat jouw hart sneller kloppen van de woorden PapierAtelier, NaaiCafé en InspiratiePlein? In de LiefsFabriek komen de allerleukste werkplekken voor creatieve ambitieuze enthousiaste ondernemers. Je kunt je producten verkopen in de winkel, je voorraad kwijt in het magazijn en workshops, lessen, cursussen of iets anders leuks geven in de fantastische ruimtes. Nóg leuker: er komen te gekke faciliteiten waar iedereen die creatief is van droomt. Wordt dit jouw nieuwe lievelingsplek? Aanmelden voor de winkel kan NU!

VANAF MEI 2018 GEOPEND

5 REDENEN OM JE PRODUCTEN IN DE LIEFSFABRIEK TE VERKOPEN

 • 6 dagen per week geopend

 • creatieve doelgroep

 • midden in de Randstad

 • goede bereikbaarheid én parkeergelegenheid

 • combinatie van werkplek, winkel en workshops

AANMELDEN LIEFSWINKEL

Wil je ook in de LiefsFabriek je met liefde gemaakte spullen verkopen? Leuk! We horen het graag. Mogelijkheden zijn er vanaf 35 euro per maand + 15% commissie. Wij voelen ons vereerd dat je je creaties aan ons toevertrouwd en we gaan ons best doen voor hoge verkoopcijfers!

We werken straks met een kassasysteem waarbij jij straks zelf je producten kunnen invoeren of prijzen kunt aanpassen. Je kunt ook 24/7 je verkoop online (via de computer / app) inzien én je krijgt elke maand je inkomsten op je rekening gestort. We gaan uiteraard al onze verkooptrucs uit de kast halen dat dat (hopelijk) een hooooog bedrag is!

Verder kun je per maand opzeggen en is verkopen in de LiefsFabriek heeeeeel betaalbaar. Maar 35 euro ex btw per maand!

Daarna kun je je ook altijd nog aanmelden voor de winkel, maar we houden rekening met een beperkte verkoop per categorie (bijvoorbeeld kaarten, kinderkleding of decoratie), dus wie het eerst komt…

 • Jouw gegevens

  We willen alles van je weten 😉 !
 • Jouw producten

 • Verkoop je unieke producten (meubel / vintage / ...) dan snappen 5 soorten producten niet zo veel is. Schrijf hieronder zo goed mogelijk wat je verkoopt / wilt verkopen, hoeveel ruimte dit inneemt en welk aantal je wilt aanleveren. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn! Prijzen zijn per maand, exclusief btw.
 • PRODUCTNAAM + VERKOOPPRIJS (INCL BTW) + AANTAL + LINK Omschrijf je producten en de aantallen die je wilt aanleveren en voeg (indien mogelijk) links van de producten toe als je deze al online verkoopt. Laat ons de gewenste aantallen per product weten (naar redelijkheid).
 • Het is niet de bedoeling dat deelnemers zelf hun producten in de winkel leggen, maar we staan zeker open voor jouw tips om jouw creaties het beste tot hun recht te laten komen!
 • Wil je een product meer uit laten lichten kun je deze beschikbaar stellen als showroommodel. Wij zullen deze dan in het pand hangen / zetten / plaatsen er er komt een label aan met jouw bedrijfsnaam + website. Geef aan of je het showmodel op een later moment terug wil of cadeau geeft.
 • Wij gaan kijken of we een mooi plekje hiervoor kunnen vinden. Je hoort zo snel mogelijk of dat gaat lukken! Dankjewel
 • En nu?

  BEDANKT! Wij vinden het belangrijk dat de collectie van hoogwaardige creatieve kwaliteit is en een aanvulling is op de rest van de collectie. Dit gaan wij nu dus even checken! We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

JOUW NIEUWE LIEVELINGSPLEK

De LiefsFabriek staat midden in de polder tussen Alphen a/d Rijn, Gouda en Leiden en wordt een combinatie van werkplek, winkel en workshopruimte. Denk aan een festival / Flavourites / Flow sfeer, maar dan elke dag.

Voorweg 57, Hazerswoude-Dorp

[waar ligt dat?]

begaande grond

1e etage

DIGITALE RONDLEIDING

VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik het pand in het echt bekijken?2018-03-08T12:21:39+02:00

Ja tuurlijk!

Vanaf 15 maart hebben we de sleutel. App, bel of mail Bren om een afspraak te maken. Dan staat de koffie klaar 🙂
Je kunt hier trouwens een digitale rondleiding krijgen en meer foto’s van het pand bewonderen.

email hallo@liefslabel.nl
telefoonnummer 06 28 646 247

 

Hoe ziet de LiefsFabriek er uit?2018-03-08T16:45:34+02:00

We gaan je het pand laten zien waar we verliefd op zijn. Ga er even lekker voor zitten. Het is te vinden tussen Alphen a/d Rijn, Gouda en Leiden, midden in de polder. Leuk feitje, het staat precies in het midden van het huis van Bren en het huis van Ann, in Hazerswoude-Dorp.

Deze kantoorruimte / winkel / magazijn is ruim 800 m² en staat in Hazerswoude-Dorp. Het pand is te bereiken via de N209 welke aansluit op de N11 welke weer in verbinding staat met de snelwegen Utrecht-Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Voorheen is het een agrarische winkel geweest. Het ziet er verder zó uit:

Dit is de buitenzijde. Rechterdeel met de punt. Zichtlocatie aan de weg en parkeerplaatsen aan de voorzijde.

 

 

Zolder!

Zolder met achter het witte vlak 2 kantoren. Rechts daarvan is de trap naar boven.

LiefsFabriek hoofdkantoor

Goed overzicht om al die klanten te zien aankomen 😉

Kantoor 2 inclusief airco en veeeeeel stopcontacten. En Ann die nog heel erg zwanger was.

Dit kantoor is een stuk groter en ook lekker licht. Perfect als NaaiCafé!?

CV ketelkast / berging

We ❤ hoogte!

En licht

Voorzijde! Ramen met 🌟 worden vervangen. Die hadden een kleine aanrijding met heftruck.

Links winkel / werkruimte, rechts doorgang naar magazijn. Rechts van de palen toilet.

Ander perspectief

Voorin (bij het raam) winkel, achterin werkplekken + faciliteiten

Links keuken, rechts hoek om om te toveren tot iets gaafs

Ander perspectief

Vintage keuken (1985) We hopen een budget, sponsor of iets anders leuks te vinden om dit een beetje te upgraden…

Vintage wc (1985) We hopen hiervoor ook een budget, sponsor of iets anders leuks te vinden om dit een beetje te upgraden …

Inclusief vintage wasbak

Gifhok / Strafhok / of toch een plek voor de productfotografie?!

Kijk! Dit lijkt ons een perfect koffiehoekje. En borrels!

Het uitzicht

Zo dus!

 

Het adres is Voorweg 57 in Hazerswoude-Dorp

[waar ligt dat?]

 

 

Hoe zijn jullie op het idee voor de LiefsFabriek gekomen?2017-11-17T13:54:46+02:00

Vrijdagochtend 11 augustus liepen wij een pand in. Het zou makkelijker zijn als het niet leuk is, zei Bren tegen Ann. Maar echt gaaf als het wel leuk is, zei Ann tegen Bren. We stegen bijna van adrenaline door het plafond toen het echt heel leuk bleek. Vonden wij. En toen kwam de hoofdpijn, want het is duidelijk te groot voor LiefsLabel, moeten-we-dit-eigenlijk-wel-willen? en – we zullen eerlijk zijn – het is financieel verre van haalbaar voor ons, dit ALLEEN te huren.

Toen we deze blog schreven en een oproep plaatsten op facebook en instagram hadden we geen idee of ons idee een goed idee was. Of creatieve mensen midden in de polder wilden werken of toch liever in de stad?! Toen kwamen de reacties. En nog meer. Creatieve webshops die ook al langer deze wens hebben, ambitieuze dames die net hun bedrijf beginnen en leuke mensen die blij worden om af en toe in deze creatieve omgeving te werken. Met elke reactie die we krijgen geloven we steeds meer dat deze droom uit gaat komen en een droomplek voor heel veel mensen kan worden.

Wat zijn de openingstijden?2018-03-08T20:49:30+02:00

We doen ons best om de volgende tijden open te zijn. De definitieve openingstijden volgen snel!

maandag // 08.00 – 18.00 uur

 • werkplekken
 • gebruik maken van algemene ruimte in de avond (optioneel)

 

dinsdag // 08.00 – 22.00 uur

 • werkplekken
 • open LiefsAtelier voor strippenkaart (avond)
 • gebruik maken van algemene ruimte in de avond (optioneel)

 

woensdag // 08.00 – 18.00 uur

 • werkplekken
 • gebruik maken van algemene ruimte in de avond (optioneel)

 

donderdag // 08.00 – 22.00 uur

 • werkplekken
 • open LiefsAtelier voor strippenkaart (avond)
 • gebruik maken van algemene ruimte in de avond (optioneel)

 

vrijdag // 08.00 – 22.00 uur

 • werkplekken
 • open LiefsAtelier voor strippenkaart (avond)
 • koopavond winkel

 

elke zaterdag = feestdag // 10.00 – 17.00 uur

 • winkel
 • open LiefsAtelier voor strippenkaart
 • werkplekken (wel veel activiteit in het pand)

zondag GESLOTEN

Hoe zien jullie de winkel voor je?2018-03-15T17:18:58+02:00

Als ondernemer run je (deels) vanuit de LiefsFabriek je eigen bedrijf. Zo worden jouw spullen verkocht (ook als je er zelf niet bent) en dient het als perfecte showroom, waar je met je klanten of verkooppunten af kunt spreken om de koop te sluiten.

 • De winkel wordt gedraaid op basis van commissie. Deze bedraagt 10% per verkoop als als je ook een werkplek bij ons huurt. Je krijgt dus 90% van de verkoopprijs uitgekeerd.
 • Indien je alleen je producten bij ons wilt verkopen rekenen wij hiervoor 35 euro excl btw per maand + 15% commissie per product.
 • Voor het eerste half jaar gelden geen restricties voor het aantal producten voor de LiefsFabriekers, mits het een mooie verzorgde winkel is / blijft waar elke ondernemer goed tot zijn recht komt. We willen het eerste half jaar ervaren of dit zonder problemen verloopt en hopelijk kunnen we daarna gewoon dezelfde koers varen. Dat is wel onze wens.
 • De definitieve openingstijden volgen zo spoedig mogelijk. We streven er naar 6 dagen in de week open te zijn.
 • Na een training, workshop of iets anders leuks mag je uiteraard een privé winkelmomentje aanbieden.
 • De winkel wordt door één persoon  (nieuwe producten aanvullen, wisseling van etalages / stylinghoekjes, inkoop van winkel materiaal, zorgen voor bezetting, …).
 • Naast de unieke producten van de ondernemers komt er ook een LiefsFabriek Basiscollectie. Denk aan mooie papieren, decoratie (slingers, pompoms, lantaarns), … Met deze collectie kunnen we een groot deel van de kosten dragen en kan de commissie voor de ondernemers zo laag mogelijk blijven. De verkoop van deze BasisCollectie komt 100% ten goede aan de LiefsFabriek.
 • Voor de winkel vinden wij het belangrijk een eenduidige uitstraling te houden. We zorgen voor mooi inpakmateriaal, prijskaartjes, actiemateriaal, … Alle producten krijgen labels met de tekst Liefs + (Bedrijfs)naam / jouw logo en de prijs.
 • We maken gebruik van een ConceptKassa. Met dit kassasysteem kan elke ondernemer zelf zijn producten en prijs invullen. Vervolgens print je de prijskaartjes, deze plak je op het label, bevestig je deze en geef je je producten af in de winkel of stuur ze naar ons toe.
 • Een keer per week worden alle nieuwe producten in de winkel toegevoegd. Het is dus niet de bedoeling dat iedereen zijn eigen producten in de winkel gaat zetten. Als je specifieke wensen hebt waar het het beste tot zijn recht komt, geef dit natuurlijk gewoon aan.
 • Uitbetaling van jouw verkopen is elke 1e van de maand.
Hoe zien jullie de algemene ruimtes voor je?2018-03-08T20:51:56+02:00

Er is de mogelijkheid om presentaties, lessen, workshops, (kinder)feestjes of iets anders leuks te geven, doordat je makkelijk een ruimte kunt reserveren. Hiervoor gelden GEEN meerkosten. Van naailes tot een cursus fotografie, maar ook voor een vergadering of belangrijke presentatie.

 • Er komen
 • We zijn bezig met de aanvraag voor een horeca gedeelte.Voor de dagelijkse lunch, koffie, thee en taartjes, vrijdag- en zaterdagmiddagborrel, maandelijkse popup diners of iets anders leuks. Deze aanvraag loopt.
  Je kunt per kwartaal de ruimtes online reserveren.
 • De Liefst, Liever en Lief  ondernemers mogen als eerste reserveren. Ook externe bedrijven kunnen bij ons terecht om af en toe een ruimte te huren. De mogelijkheden om af en toe een ruimte te huren komen na de opening beschikbaar.
 • Voor het eerste half jaar gelden geen restricties voor gebruik maken van de ruimt, mits het binnen de openingstijden valt. We willen het eerste half jaar ervaren of dit zonder problemen verloopt en hopelijk kunnen we daarna gewoon dezelfde koers varen. Dat is wel onze wens.
 • Wil je de ruimtes op hetzelfde moment als je collega voor dezelfde functie (bijvoorbeeld de fotostudio), overleg dan samen de mogelijkheden zodat jullie allebei je werk goed kunnen uitvoeren. We hopen dat het gebruik van de algemene ruimtes soepel verloopt, zodat het altijd gratis kan blijven. Mocht je praktisch ergens tegenaan lopen deel het dan met ons, zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.
 • Laat de ruimte zo achter dat je collega na jou met een schone lei kan beginnen
 • Je mag je gasten natuurlijk koffie, thee en iets lekkers aanbieden, maar als het een beetje buiten de perken loopt is het misschien slim je persoonlijke catering te regelen.
 • Iemand draagt de verantwoordelijkheid voor de externe aanvragen van de verhuur van de ruimtes. Deze persoon loopt de aanvragen na en houdt de website bij waar je online kunt reserveren. Eventuele extra wensen (koffie, thee, lunch, kapstokken, styling, etc) zijn geen probleem. Verder zorgt ze dat de evenementen die aan de gang zijn elkaar niet storen. Zoals bijvoorbeeld een kinderfeestje die naast de belangrijke presentatie van de gemeente plaats vindt…
Hoe zien jullie de werkplekken voor je?2018-03-08T19:26:14+02:00

Wij willen een positieve, creatieve, inspirerende werkomgeving creëren. En een hoge standaard neerzetten voor creativiteit, met als doel dat jij (zo snel mogelijk) financieel kan leven van dat wat je het liefste doet. We hopen een sfeer neer te zetten waarbij we elkaar helpen als het nodig is, eerlijk kunnen zijn en elkaar het beste gunnen.

 • de LiefsFabriek heeft als #1 functie een werkplek. Organiseer je een workshop, partijtje of iets anders leuks hou dan rekening met elkaar.
 • er komt een open studio met bureaus en bureaustoelen
 • er komt een rustige ruimte waar je even rustig kunt knallen of dat telefoontje ongestoord kunt afhandelen
 • er komen ongeveer 10 algemene ruimtes waar je ook lekker kunt werken (behalve als deze gereserveerd is door een van je collega’s)
 • je kunt 6 dagen in de week en veel avonden bij ons terecht (op zondag gesloten)
Wat is de planning?2018-03-08T19:27:41+02:00

15 MAART
Sleutel!

BEGIN MEI
Grote Opening! (precieze datum volgt)

10 MEI
Polderdag

Hoe werkt de crowdfunding precies?2018-03-08T20:55:27+02:00

Wij vinden het heel gaaf om creatief talent een springplank te bieden en snappen als geen ander dat geld een dingetje is. Daar hebben we over nagedacht en een oplossing voor bedacht. Je kunt je plek in de LiefsFabriek laten crowdfunden. Je vraagt aan je vrienden, familie en iedereen die je lief is jou te helpen. Kijk hier hoe dat eruit ziet! Zij betalen 25 euro (incl btw) en ontvangen daarvoor een Liefs PretPakket én worden automatisch LiefsFan. Jij ontvangt die 25 euro als LiefsFabriek tegoed. Je kunt maximaal een jaar gratis bij ons komen werken. Hiervoor heb je het volgende nodig:

Voorbeeld:

Optie Lief
195 euro (kosten per maand) x 12 (aantal maanden) = 2340 (ex btw) euro voor 1 jaar huur
2340 : 20,66 euro (sponsoring ex btw) = 114 donaties nodig van 25 euro (incl btw) om 1 jaar gratis te werken

Leuk! Ik wil heel graag meedoen met de crowdfunding, want eigenlijk kan het me alleen maar iets opleveren, toch?! Wat nu?

 • Schrijf je hier officieel in
 • Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op. Misschien hebben we je al ontmoet, maar anders zouden we dat graag binnenkort doen.
 • Je levert je gegevens aan, zodat je toegevoegd kan worden aan dit rijtje toppers
 • Je account wordt zo snel mogelijk geactiveerd, zodat je aan de slag kunt met je crowdfunding
 •  Bekijk hier de opzet voor de crowdfunding waarmee jij je plekje in de LiefsFabriek kunt financieren!
 • Je ontvangt een mailtje / notificatie wanneer iemand jouw pakket heeft besteld

 

Wat gebeurt er als ik niet genoeg budget heb om minimaal een half jaar mee te kunnen doen?

Ondernemend als jij bent vind je vast een manier om genoeg verkoop en opdrachten te genereren, waardoor jouw plekje betalen straks een makkie is. Raak je echter totaal in paniek dan mag je je   zonder verplichtingen terugtrekken. Het geld wat je wel hebt opgehaald kun je gebruiken voor een jaarabonnement, zodat je op je eigen tempo je bedrijf kunt professionaliseren! Wil je dit niet dan gaat het opgehaalde geld in de algemene LiefsFabriek pot waarmee we het pand gaan opknappen. Het is belangrijk om te weten dat we het geld niet uitkeren.

Meer informatie over de verschillende opties om in de LiefsFabriek te werken >

INSPIRATIE

AF & TOE

Wil je af en toe naar de LiefsFabriek of ‘los’ een ruimte huren, dan zijn deze opties perfect voor jou! Een jaarabonnement om 1x per week te komen en je producten te verkopen in de winkel, een strippenkaart voor 10 dagen / avonden of gewoon 1 dagje aanschuiven.

LAATSTE NIEUWS

Trouwen met papa

Kiki haar droom kwam uit. Ze trouwde met haar prins: Papa. Door heel veel enthousiasme ontstond er in 1 week een echte bruiloft en

Trouwbeurs voor de echte creatieveling

ALGEMEEN DAGBLAD In de LiefsFabriek in Hazerswoude-Dorp wordt zaterdag een trouwevent gehouden waarbij de eigen creativiteit voorop staat. Deelnemende bruiden maken kans op de titel

It Giet Oan!

BREN & ANN ♡ We zullen eerlijk zijn. Het pand waar we eerder verliefd op waren bleek uiteindelijk financieel niet haalbaar. En toen we

‘Creatieve fabriek’ in de polder

ALGEMEEN DAGBLAD Ze zijn 'talk of the town' in Hazerswoude en omgeving. Zussen Brenda en Anne met hun LiefsFabriek. De rode pakketten die ze

‘Fabriek’ in oud winkelpand

LEIDSCH DAGBLAD  Elf creatieve vrouwen bundelen hun krachten in de nieuwe LiefsFabriek in Hazerswoude-Dorp. Ze zijn met zijn allen in een al vijf jaar leegstaand

Heel veel liefs uit de LiefsFabriek

GOUWE KOERIER Er waren eens twee zusjes die veel van elkaar én van mooie dingen hielden. Het liefst maakten ze de hele dag persoonlijke, knusse

LIEFSFABRIEK POP-UP: 15 t/m 30 december

BREN & ANN ♡ Onze droom is de LiefsFabriek. Hier komen de allerleukste werkplekken voor creatieve kanjers. Zij maken - met liefde! - persoonlijke producten

Maat 42, Ann en ik op avontuur

VROUW  Dat je met zoiets als maat 42 iets bijzonders kan bereiken hadden wij niet eerder bedacht. Maar juist dat feit zorgt dat Bren in

Van keukentafel naar droompand

GROENE HART KOERIER De creatieve dames van LiefsLabel zijn begonnen met de zoektocht naar een pand. Ze liepen tegen het feit aan dat hun keukentafel,

OP DE HOOGTE BLIJVEN

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze LiefdesBrieven

Wil je als creatieve ondernemer een plek in de LiefsFabriek?

We hebben nog een paar plekken beschikbaar. Voor meer informatie neem gewoon even contact met ons op! Of neem een kijkje in de FacebookGroep (tuurlijk is daar nog plek voor jou!).

JE ‘COLLEGA’S’
WERKEN IN DE FABRIEK
×

Zo ziet het er dus uit (maak gerust nog een beetje mooier) :

...als je dit voor me koopt nóg meer!

TUURLIJK LIEFJE

Opties & Instellingen